Održan Međunarodni stolnoteniski turnir „Brotnjo Open 2013.“

Na svečanom otvaranju stolnotenisačima su se obratili : Sead Pašić, glavni tajnik Stolnoteniskog saveza BiH, Tihomir Zovak, tajnik STK Brotnjo i čitlučki načelnik Ivo Jerkić koji je turnir i otvorio te natjecateljima poželio mnogo uspjeha i ugodan boravak u Brotnju, piše brotnjo-online.com

Na tom prestižnom turniru nastupilo je 130 natjecatelja iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Slavonskog Broda, Sinja, Velike Gorice, Duge Rese, Velikog Trgovišća, Herceg Novog, Tivta, Beograda,Tuzle, Zenice, Sarajeva, Vogošće, Banjaluke, Prijedora, Mostara, Jablanice, Posušja , Čapljine, Čitluka i drugih mjesta Republike Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Natjecanje se održavalo cijeloga dana u pet kategorija čak na 12 profesionalnih stolova marke „Tibhar" s istoimenim lopticama, a vrhovni sudac i delegat turnira bio je već spomenuti Sead Pašić.

Najuspješniji po kategorijama

Iako svu svi sudionici tog turnira pokazali izvrsne natjecateljske sposobnosti i cijeloga dana oduševljavali gledatelje, ipak ćemo spomenuti najbolje po kategorijama :

U kategoriji veterana do 39 godina pobjednički naslov osvojio je Franjo Ivanković (Mostar), koji je u finalu bio bolji od Ivana Šakote (Mostar). Treće mjesto ravnopravno su podijelili Dino Balavac (Jablanica) i Darko Brkić (Brotnjo).

U kategoriji igrača od 40 do 49 godina prvo mjesto osvojio je Miroslav Taboršak (Velika Gorica, a drugo Mustafa Ferhatović (Sarajevo), dok su treće mjesto podijelili Dragan Šakota (Brotnjo) i Fadil Ćustović (Mostar)

U konkurenciji igrača preko 50 godina prvo mjesto pripalo je Vladimir Žagar (Zagreb), drugo Miroslav Coha (Slavonski Brod),a treće ravnopravno Petar Mačešić iz Duge Rese i Budimir Božović iz Tivta.

Istodobno, u konkurenciji žena- veteranki najbolja je bila Ivona Knezović (Mostar), drugo mjesto osvojila je Idrija Redžepović (Sarajevo), a treće su podijelile Emira Šuvalić (Sarajevo) i Natalija Debelnogić (Zenica).

Mile Pavlović / brotnjo-online.com