NEPOVOLJNA SITUACIJA U ČITLUKU U posljednjih mjesec i pol dana gotovo 200 pozitivnih na koronu

NEPOVOLJNA SITUACIJA U ČITLUKU U posljednjih mjesec i pol dana gotovo 200 pozitivnih na koronu
hercegovina.info

Iz Doma zdravlja Čitluk danas su priopćili kako je u posljednjih mjesec i pol dana na području njihove općine izrazito nepovoljna epidemiološka situacija s pandemijom koronavirusa. U tom razdoblju koronavirus potvrđen je čak kod 199 osoba.

"U proteklom razdoblju na području općine Čitluk je izrazito nepovoljna epidemiološka situacija u pogledu oboljenja od COVID-19 koja prijeti daljem usložnjavanju. Samo u proteklom razdoblju od 25.09.2020. do 07.10.2020. godine registrirano je 66 novooboljelih sa stopom Mb 350 na 100 000 stanovnika, te ako pridodamo onih 133 slučaja od ranije imamo 199 oboljelih počevši od 19.08.2020. godine. U navedenom razdoblju umrlo je 5 osoba i smrtnost je 2.51%."

Pozivaju na oprez kako stvar ne bi izmakla kontroli.

"Službe doma zdravlja velikim naporima rade na otkrivanju, liječenju, izolaciji zaraženih i njihovih bliskih kontakata kao i savjetodavno za navedeno oboljenje. Međutim, da bi se epidemiološka situacija poboljšala najefikasnije su mjere primarne prevencije, koje su u obvezi svakog pojedinca. Veća okupljanja, nedržanje razmaka, nenošenje maski u zatvorenim prostorima, neodržavanje osobne higijene kao i nepoštivanje svih ostalih mjera zaštite mogu nas dovesti u situaciju da nećemo moći kontrolirati epidemiju", priopćili su iz Doma zdravlja Čitluk.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.