Mate Odak i Anđela Kovačević najbolji sportaši općine Čitluk u 2010. godini

Uz predstavnike Športskog saveza Brotnja, općinske čelnike i konzula RH u Mostaru gosp. Velimira Plešu, današnjoj svečanosti nazočili su brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici klubova i ostali ljubitelji sporta. Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti svim umrlim i poginulim sportašima, nazočnima te velike, 14. po redu, sportske manifestacije, obratio se čitlučki načelnik Ivo Jerkić.
Uzorak Slike

On je čestitao svim sportašima, posebno nagrađenima, poželio im nove uspjehe te kazao kako je ponosan uspjesima koje športaši čitlučke općine postižu na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Obećao je da će općina Čitluk, sukladno svojim mogućnostima, nastaviti materijalno pomagati razvoj sporta i sportski aktivnosti u svih 16 klubova na području općine koji okupljaju više od 800 sportaša.

Atletičarki Anđeli Kovačević naslov najbolje sportašice

Odlukom ocjenjivačkog suda za najbolju sportašicu čitlučke općine za 2010. godinu s pravom je proglašena atletičarka Brotnja Anđela Kovačević, višestruka prvakinja BiH u utrci na 100 m, skoku udalj i troskoku (u zadnje dvije discipline je i rekorderka BiH), Ona je i juniorska prvakinja Balkana u troskoku a nedavno je proglašena za jednu od najperspektivnijih mladih sportašica BiH.

Karatist Mate Odak najbolji je sportaš

Istodobno, za najboljeg sportaša čitlučke općine u prošloj godini izabran je karatist Mate Odak. Ta mu je titula s pravom dodijeljena jer je Odak standardni karate reprezentativac BiH i aktualni prvak BiH u kategoriji do 75 kg, juniorski i seniorski prvak Balkana, osvajač tri naslova prvaka Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osvajač naslova pobjednika na Zlatnoj ligi u Milanu, osvajač brončane medalje na SP u Beogradu te osvajač i čitavog niza zlatnih, srebrnih i drugih odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Najbolji klub je košarkaški klub Brotnjo

Odlukom ocjenjivačkog suda, naslov najuspješnijeg kluba općne Čitluk u 2010. godini pripao je Košarkaškom klubu Brotnjo. Taj čitlučki klub prošle je godine izborio povratak u društvo najboljih košarkaških klubova Bosne i Hercegovine i podsjetio na nekadašnji sjaj čitlučke košarke. U ime kluba priznanje je preuzeo poznati košarkaš Nikola Lesko.

Ostala priznanja

Na današnjoj svečanosti za najboljeg juniora čitlučke općine u 2010. godini proglašen je atletičar Ivan Gagro, a za najbolju juniorku atletičarka Monika Božić.

Istodobno, za najboljeg kadeta izabran je karatist Ivan Martinac, a za najbolju kadetkinju karatistica Morena Marinčić.

Rukometaš Boris Miletić proglašen je za najboljeg mlađeg kadeta, a karatistica Irena Prga za najbolju mlađu kadetkinju općine Čitluk za prošlu godinu.

Za najbolje mlade športske nade općine Čitluk, koji su se dokazali u prošloj godini, proglašeni su: košarkašica Romana Bevanda, karatistica Kristina Zovko te karatisti Antun Luburić i Leonardo Korać.

Posebna priznanja

Danas su, također, dodijeljena i posebna priznanja koja nose ime po pokojnom Boži Gagri, utemeljitelju Atletskog kluba Brotnjo i velikom poznavatelju, ljubitelju i promicatelju „kraljice sportova" na ovim prostorima. Značajna priznanja „Bože Gagro" dobili su: atletičarka Ružica Stojić, rukometaš Marko Ivanković, karatistica Martina Jarkić i atletičar Tomislav Sušac, a uručila ih je Anamarija Gagro, kćerka pokojnog Bože Gagro.

Kažimo i to da je posebno priznanje i doprinos u sportskoj rekreaciji u općini Čitluk dodijeljeno dugogodišnjem športskom djelatniku i utemeljitelju Stolnoteniskog kluba Brotnjo Draganu Šakota.

Treba istaknuti da je današnju čitlučku sportsku svečanost svojim nastupom u glazbenom dijelu programa uveličao Zbor osnovne glazbene škole Brotnjo.

mile pavlović/brotnjo.info