FOTO  Momčad „Mlađo und jaranen“ iz Čitluka pobjednik je turnira u uličnoj košarci „Čitluk 2010.“

ulična košarka, Čitluk
To se jučer potvrdilo i u Čitluku gdje je održan Prvi streetbaull turnir pod nazivom „Čitluk 2010.“, kojeg su vrlo uspješno organizirala trojica čitlučkih zaljubljenika u tu vrstu sporta: Dario Kordić, Igor Paponja i Mate Šaravanja.

Budući da su organizatori turnira za najbolje momčadi osigurali pehare i visoke novčane nagrade, zanimanje za turnir među igračima i navijačima bilo je vrlo veliko. Naime, na jučerašnjem čitlučkom turniru sudjelovalo je 8 ekipa iz Mostara, Čapljine, Metkovića i Čitluka koje su bile raspoređene u dvije skupine.  Natjecanje se odvijalo po američkom sustavu „tri na tri“ i principu svatko sa svakim, s tim da je pobjeđivala ona momčad koja prije postigla 15 koševa, izuzev u polufinala i finala koji su se igrali 20 minuta  ili tko prije postigne 21 koš.

Uzorak Slike

Iako su igrači svih sudionika jučerašnjeg turnira igrali dobro i svojim majstorijama mamili pljesak navijača, ipak ćemo spomenuti da je prvo mjesto i pobjednički pehar osvojila momčad „Mlađo und jaranen“ iz Čitluka za koju su igrali Mladen Primorac, Ivan Buntić, Nikola Lesko i Marko Martinović. Oni su u finalnom susretu savladali ekipu „Neretvanski gusari“ iz Metković rezultatom 21:14.

Uzorak Slike
Pobjednička momčad

Uz pobjednički pehar, organizatori turnira pobjedničkoj momčadi uručili su i novčanu nagradu od 1.000 KM. Novčanu nagrdu u iznosu od 500 KM i pehar za osvojeno drugo mjesto dobila je i ekipa „Neretvanski gusar“

Mile PAVLOVIĆ

Uzorak Slike

 Uzorak Slike

  brotnjo.info