Dio novca sa Broćanske večeri za crkvu u Gradnićima

Brotnjo

Kako smo doznali od Ivana Jarkića, člana Upravnog odbora zajednice, i ova će večer biti humanitarnog karaktera ,kao što je to bila i prošlogodišnja, na kojoj je skupljeno više od 100.000 kuna. Dio novca je išao za Centar za rehabilitaciju Stančić, Fondu za stipendiranje studenata, a dio je doniran za obnovu crkve Sv. Ante u Petrićevcu u Banjoj Luci.

Prošlogodišnja proslava održana je u nazočnosti 1150 Brotnjaka i njihovih prijatelja, a potrajala je do dugo u noć. Ove godine dio sredstava koja budu prikupljena bit će namijenjena za radove na najstarijoj crkvi u Gradnićima, koju vodi fra Marinko Šakota. Inače, cijena ulaznica je 200 kuna.

“Nadamo se dobrom provodu, a za to će se pobrinuti Mate Bulić, Marko Perković Thompson i Zoran Marijan. Isto tako, najavljen nam je dolazak folklornog sastava iz Čitluka i mladih glazbenika iz župe Gradnići, tako da je dobra zabava zajamčena”, kazao je Jarkić.

Promocija knjige

Dodao je kako će u sklopu Broćanske večeri, pored bogatog kulturnog i zabavnog programa, biti upriličena promocija knjige fra Marinka Šakote “Fra. Didak Buntić- uzor i čovjek”, koja je prvi put predstavljena na ovogodišnjim Didakovim danima održanim proteklog mjeseca. Inače, Broćanska zajednica Zagreb postoji već dvadeset godina, ima sto registriranih članova, s tim da im se, kako kaže Jarkić, broj članova uvijek povećava

“Trenutačno radimo na tome da osiguramo sebi prostor u Zagrebu, kako bi se mogli sastajati i organizirati što više zajedničkih druženja”, kazao je Jarkić. Tako im je jedna od aktivnosti u ovoj godini bio i tradicionalni susret s putnicima za Bleiburg, koji je upriličen 15. svibnja, kada je u Franjevačkom samostanu u Dubravi bila služena sveta misa u spomen svih poginulih, a potom i održana aukcija slika od koje je prihod išao za obranu haaških optuženika iz čitlučke općine Brunu Stojića i Valentina Ćorića.

Z. Volarević/brotnjo.info