ČITLUČANIN TVRDI "Novom cestom uskratili su prilaze kućama i ugrozili sigurnost u prometu"

Čitluk, potpolje, magistralna cesta, Hercegovina

Novi put koji je urađen u Čitluku, odnosno prenamjena lokalne u magistralnu cestu stvorila je probleme ljudima koji žive na tom potezu. Čitatelj tvrdi da su time ugroženi svi koji trebaju skrenuti prema svojoj kući iz suprotnog pravca jer se moraju voziti par stotina metara pa okrenuti da bi skrenuli za kuću što dodatno stvara nesigurnost u prometu.

"Smiješno je što su uradili ljudima. Prema njihovim zamislima nitko ne može skrenuti kući jer može samo iz jednog pravca, ako hoćeš iz drugoga skrenuti moraš otići 200-300 metara da se okreneš i dođeš kući. Na par mjesta su ostavljena skretanja za obiteljske prilaze, ali to je vjerojatno podobnima i kome se moralo ostaviti", priča za hercegovina.info Tomislav Odak, mještanin ovog dijela Čitluka.

Radi se o potezu od Čitluka do kružnog toka prije Međugorja.

"Također, kod novog doma (koji nema uporabnu dozvolu) napravljen je put prema tom domu, ali taj put ne mogu priključiti na magistralni i hoće zatvoriti put prema lovačkom domu koji je tu, kako se kaže, otkad je i Boga i svijeta. Sad se traže neka privremena rješenja, ali vjerujem da je to samo dok inspekcija ne ode. Radi se o čistoj samovolji vlasti gdje se obični narod niša ne pita. I u ovom slučaju i slučaju gore što sam naveo za pristupanje vlastitim kućama. 

Hercegovina,Čitluk,potpolje,magistralna cesta

Iz Brotinga tvrde da nema ništa sporno, da su urađene stvari koje su bile nužne u ovom dijelu.

"To je magistralna cesta i da bi novi centar dobio odobrenje, morao je dobiti dozvolu. Mi smo morali uraditi elaborat pristupa magistralnoj cesti. Njega je napravila jedna tvrtka i prema tome trebalo je napraviti po njihovom naputku da se stara cesta zatvori. Odnosno, da se napravi što manje prilaza. Cesta je blizu novog rotora i rekli su da se zatvori kako bi se smanjio broj kritičnih točaka na toj dionici da bi se mogao dobiti prilaz novom domu/centru kako bi se dobila dozvola jer je to bio uvjet za dozvolu", rekao nam je Ante Ćorić, direktor navedenog poduzeća zaduženog za inženjering i organizaciju javnih poslova na podrućju općine Čitluk.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.