Čitlučani iznijeli žalbe za novi urbanistički plan

čitluk
čitluk

Prezentacija održana je uz nazočnost velikog broja žitelja Međugorja i Bijakovića te uz nazočnost predstavnika Općine Čitluk, a nacrt spomenutog urbanističkog plana prezentirali su predstavnici tvrtke Ecoplan d.o.o. Mostar, tvrtke koja je nositelj izrade plana, priopćeno je iz Općine.

U uvodnom obraćanju nazočnima, načelnik općine Čitluk Marin Radišić podsjetio je da se već duže vrijeme govori o izradi urbanističkog plana za naseljena mjesta Međugorje i Bijakovići, da je pokrenuta procedura za njegovu izradu koja je trenutno u fazi javne rasprave o nacrtu urbanističkog plana, čiji je dio i javna prezentacija te naglasio da je izrada urbanističkog plana koji će ponuditi rješenja svima u interesu.

Opće značajke Nacrta Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići na toj prezentaciji prezentirala je Marija Rakić. Predstavnica Ecoplana prezentirala je urađeno na izradi planskog dokumenta kojim se, navode, određuje svrsishodno organiziranje, korištenje i namjena zemljišta, uvjeti gradnje te mjere i smjernice za zaštitu prostora unutar obuhvata Plana, a nakon uvodne prezentacije nazočni su imali priliku za postavljanje pitanja na koja su uz Mariju Rakić također odgovarali Borislav Puljić i Mirela Šetka Prlić. Žitelji Međugorja i Bijakovića u završnom dijelu prezentacije, navode iz Općine, iznijeli su svoja razmišljanja, kao i veći broj primjedbi na dijelove prezentiranog Nacrta Urbanističkog plana.

Podsjetimo, javna rasprava o Nacrtu Urbanističkog plana naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići otvorena je do 22. ožujka. U ovom razdoblju Nacrt će biti izložen u predvorju i na internetskoj stranici Općine Čitluk, te u prostorijama MZ Međugorje i u OŠ Bijakovići.

''U vremenu trajanja javne rasprave svi zainteresirani također će moći napravi uvid u Nacrt plana u prostorijama Općinske službe za graditeljstvo i prostorno uređivanje u vremenu od 12 do 15 sati'', navode. Važno je naglasiti da svi zainteresirani svoje prijedloge, primjedbe, sugestije i slično trebaju dostaviti u pisanom obliku sa navedenim imenom i prezimenom, te točnom adresom podnositelja na protokol u Centru za pružanje usluga građanima - šalter sala Općine Čitluk do 22. ožujka, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Facebook Događajnica