Aluminij pomogao obnovu osnovne škole u Dobromu Selu

Aluminij Mostar, Dobro selo, škola
Riječ je o otvorenju suvremeno opremljenoga i informatiziranoga, tek obnovljenog starog zdanja četverogodišnje škole koja datira iz 1930-tih i koja je područnom ispostavom OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka.

Obnovljena je zahvaljujući iznimnomu zalaganju tamošnjih pučana te novčanoj potpori Aluminija, kao i Općinskoga poglavarstva Čitluka, što je i razlogom zašto su domaćini pozvali izaslanika Aluminija, zajedno s čitlučkim općinskim poglavarom Ivom Inom Jerkićem, presjeći svečanu vrpcu i obratiti se okupljenim žiteljima Dobroga Sela.

Juka je, prenoseći čestitke i pozdrave direktora Aluminija Ive Bradvice, poručio kako Upravu i djelatnike mostarske tvornice, koja redovito pomaže Dobro Selo, posebno veseli što je Aluminij pridonio osuvremenjivanju seoske škole u trenutku kada je hrvatsko selo, kao takovo, u trendu iščezavanja.

- Upravo je škola nadom i pokazateljem kako na selima postoje i pozitivni pomaci odnosno potreba za izobrazbom djece koja su jamstvom opstanka i budućnosti kako Dobro Sela, kao jedne zasebne sredine, tako i naše Hercegovine u cjelini - kazao je.

Ravnatelj čitlučke osnovne škole Marin Kapular čestitao je žiteljima Dobrog Sela, pozvavši mališane na slijeđenje primjera njihovih roditelja i djedova koji su upisani u stare školske knjige koje su bile izložene na uvid posjetiteljima. Čitlučki općinski poglavar Jerkić istaknuo je kako će Općinsko poglavarstvo nastaviti podupirati slične projekte, s ciljem zaustavljanja trenda napuštanja sela i vraćanja života i mladosti u sve naše krajeve.