Centar za tehničku kulturu Mostar organizira STEM ljetnu školu u tri grada: Širokom Brijegu, Čapljini i Mostaru

Centar za tehničku kulturu Mostar organizira STEM ljetnu školu u tri grada: Širokom Brijegu, Čapljini i Mostaru
Ljetna škola održavat će se u mjesecu srpnju, u prostorijama Akademije u Čapljini, Prve osnovne škole u Širokom Brijegu, te u prostorijama Centra za tehničku kulturu u Mostaru.
Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta. Učenici će tijekom 30 školskih sati raditi u kreativnim radionicama robotike, programiranja, znanstvene radionice fizike i kemije te modelarstva i maketarstva.
Radionice su poticajne, zabavne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i zanimanju djece.
Tijekom boravka u Ljetnoj školi, učenici će biti pod stalnim pedagoškim nadzorom iskusnih voditelja radionica iz programa Centra za tehničku kulturu, a uz radionice imat će i svakodnevni ručak. Zadnji dan ljetne škole predviđena je edukativno-rekreacijska radionica uz izlet na „Ranču" na Buni.
Ljetne škole održat će se:
Čapljina - Akademija (1.-5.7.2019.)
Mostar-Centar za tehničku kulturu (8.-12.7.2019.)
Široki Brijeg - 1.Osnovna škola (15.-19.7.2019.)
Svako dijete zaslužuje biti obrazovano u skladu sa globalnim trendovima u oblastima znanosti i tehnologije jer naša budućnost jesu obrazovana djeca. STEM edukacija uz kreativan, dobro osmišljen program i kvalitetne predavače pruža djeci i mladima sigurnu budućnost.Pojam STEM je skraćenica pojmova Science (znanost), Technology (tehnologija), Engineering (inženjerstvo) i Mathematics (matematika).
Razvojni centar za djecu i mlade Centar za tehničku kulturu Mostar uspješna je priča koja se događa u Mostaru već 10 godina, gdje skupina mladih ljudi, intelektualaca, razvija buduće kreativne stručnjake i inženjere kroz rad na obrazovanju djece za moderne STEM tehnologije. Programi koje Centar provodi su: robotika, elektronika, grafički dizajn, arduino, znanost, fizika, kemija, modelarstvo, maketarstvo, informatika i programiranje. Osnove logike programiranja i rada na računalima radimo kroz sljedeće programe: Minecraft, Fortnite, Kodu Game Lab, Mobile Game Programming, Scratch, Python, C++, HTML. Polaznicima omogućavamo razvoj intelektualnih potencijala i korisnih vještina, profesionalno oblikovanje i usavršavanje i iznad svega mnogo dobre zabave. Kroz Centar se do sada educiralo preko tisuće djece, a rezultati su već iznjedrili kvalitetnim stručnjacima i osnivačima Startupova.

Napraviti robota je lako, Centar za tehničku kulturu zna kako!

Prijave za Ljetnu Školu traju do 28.lipnja 2019. ili do popunjenja upisne kvote.
Prijaviti se možete mailom na:
Više možete saznati, a i prijaviti na:
-mail: [email protected]
-Web: www.ctk.ba ili LINK.
-mob: + 387 63 282 733
-ili osobno na adresu: Kneza Višeslava 73, 88000 Mostar.

Ukoliko imate dodatnih pitanja o Ljetnoj školi, slobodno ih uputite radnim danom od 8.00 do 16.00 sati u CTK Mostar ili na brojeve +387 36 310 560 i +387 63 282 733.