FOTO  Čempresi u parku padaju k'o s kruške, izgleda da stablo ipak ne može bez korijenja

Park stablo
hercegovina.info

Nakon izgradnje zida kod parka Zrinjevac u Mostaru o čemu smo iscrpno pisali ranije, čempresi padaju kao pokošeni. Prilikom gradnje zida odsječeno je korjenje čempresa, koji su izgubili svoju stabilnost, te se lagano naginju i padaju ka zemlji. 

 Zid su prošle godine u travnju oko vlastitog zemljišta gradili vlasnici Minipexa, zbog čega su reagirali i susjedi uznemireni da se radi o gradnji zgrade 

“14.4. počeo je graditi betonsku ogradu oko parcele u visini od cca. 1.60 metara, a time će nam zatvoriti prozor i oduzeti svjetlost. Unatrag tri dana kopanjem temelja za zid oštetio je kanalizacijsku mrežu koja curi i stvara neugodan miris, a istu još uvijek je nije popravio“, navle su tada, između ostalog, u pisanoj izjavi našem portalu Lidija i Ljubica Vidić, stanarke susjedne kuće.

Iz Minipexa su pak lani navodili da se radi “o najobičnijem zidu koji grade unutar svoga zemljišta. Isticali su da za visinu zida kojeg grade nisu potrebne nikakve dozvole”.

Iz Službe za građevinske propise grada Mostara isticali su pak da svaki zid iznad 80 centimetara mora imati dozvolu. I premda se i golim okom vidim da je zid preko 80 cm, inpekcija na terenu “nije ništa našla”. Bilo kako bilo naći će komunalci. Nekoliko gradskih čempresa nepovratno je oštećeno. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.