Zaštitari će čuvati vijećnike i zavoditi red na sjednicama Općinskog vijeća Čapljina

No, u tome se zna pretjerati pa se umjesto demokratske rasprave među vijećnicima stvara nervoza te neki i napuštaju sjednice. To se najbolje vidjelo na istupu vijećnika Natka Bitange koji je, u '' znak prosvijeda zbog diskriminacijskih stavova prema Bošnjacima Čapljine i njihovim ratnim udrugama '', izašao za govornicu i stajao petnaest minuta. Bitangin istup šokirao je sve vijećnike, pa su neki i napustili sjednicu jer nisu pristali na '' teroriziranje i ometanje rada Općinskog vijeća ''.

Vijećnik Bitanga je zbog svega kažnjen javnim ukorom i na posljednjoj je sjednici Vijeća izjavio da se neće žaliti na tu kaznu, ali će opet ponoviti takav prosvijed, ali još ne zna kada i zbog čega. To je samo još više naljutilo vijećnike koji su od predsjednika Općinskog vijeća Inela Šejtanića zatražili da osigura normalan rad OV-a.

'' Ako smo svi ovdje normalni onda i rad Vijeća mora biti takav, a ne da neki prave cirkus '' - poručio je vijećnik Jakov Šimović, dok je vijećnik Ivan Raguž od predsjednika Vijeća ponovno zatražio da se osigura neometan rad OV-a.

'' Neću se ni s kim fizički obračunavati ovdje u dvorani. Općina je dužna osigurati nekoga da ovdje stoji i da ukloni sve one koji ometaju rad Vijeća '', pokušao se izvući predsjenik Općinskog vijeća Inel Šejtanić, no vijećnici su mu ukazali na činjenicu da je to ipak u njegovoj nadležnosti, a ne općine.

Nakon brojnih uvjeravanja predsjednik Vijeća Inel šejtanić je istaknuo kako će proslijediti zahtjev nadležnim, da se riješi pitanje nazočnosti osoba koje bi osiguravale rad Općinskog vijeća. Stoga se očekuje i pojava zaštitara na sjednicama OV-a Čapljine, a sve kako bi se izbjegli neplanirani zastoji i čudni prosvijedi u vidu uzurpacije vijećničke govornice, kazali su općinski vijećnici.

Frano Matić/caportal.info