Veliko srce malih osnovnoškolaca !

Naime, u Osnovnoj školi '' Vladimira Pavlovića '' učenici su organizirali priredbu za Loru Prskalo, čime su uljepšali Lorin rođendan na najbolji mogući način.

Učenici dramske, glazbene i recitatorske sekcije, koje je za priredbu pripremala nastavnica Jasna Sušac, izveli su jako zanimljiv i raznovrstan program: u čast Lorinog rođendana izvedene su kazališne predstave, igrokazi, recitacije i glazbeni nastupi.

Osim velikog broja učenika priredbi su nazočili ravnatelj škole gospodin Zoran Bukmir, predsjednica Udruge '' Cvijet '' – udruge za djecu s poteškoćama u razvoju Andrijana Suton, veliki broj nastavnika i roditelja.

Ravnatelj Osnovne škole '' Vladimir Pavlović '', gospodin Zoran Bukmir, za naš portal ističe: '' Učenici s posebnim potrebama danas su sasvim normalna pojava u svim redovitim školama i ne izdvajaju se od svojih vršnjaka. Radi se na socijalizaciji te djece, da sa svim njihovim raznolikostima zajedno odrastaju sa svojim vršnjacima, što je u skladu sa UN – konvencijama o pravima djeteta, u kojima se daje pravo svakom djetetu, bez obzira na njegovo intelektualno, emocionalno ili socijalno stanje, da bude uključeno u redovite škole i redovito školovanje. U Osnovnoj školi '' Vladimir Pavlović '' nalazi se veliki broj takve djece, a mi svi radimo na tome da se uključe u normalan nastavnički proces u skladu sa svojim mogućnostima, a za njih se prave i posebni individualni prilagođeni programi ''.

Roditelji male Lore ističu da je ovo za njih bio jedan veoma emocionalan događaj i da su prezadovoljni što su se ovakve stvari počele događati u našem gradu, da je najpozitivnije što se učenici od malih nogu uče na solidarnost i pomaganje djeci s posebnim potrebama. Navode da su jako zahvalni Lorinim prijateljima, koji joj u svakom trenutku pomažu i izlaze u susret.

Ovim putem predsjednica Udruge '' Cvijet '' Andrijana Suton pozvala je sve građane da se uključe u volonterski rad ove humanitarne udruge. To mogu učiniti ponedjeljkom, srijedom i petkom u razdoblju od 17 do 20 sati u prostorijama Udruge ( Dom sindikata ).

Zdravko Jakiša | CAportal