FOTO  U Čapljini počeo tečaj medicine gorskog spašavanja

gss, tečaj, medicina, spašavanje, Čapljina, gss, gorska služba spašavanja, alpinisti
Arhiva/Hercegovina.info

Prvi ovogodišnji tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS standardima Saveza gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini počeo je petak u Čapljini.

Trodnevnu intenzivnu obuku za 24 polaznika iz Žepča, Jablanice, Posušja, Mostara, Ljubuškoga, Širokoga Brijega, Čitluka i Čapljine provodi dvanaest instruktora i instruktorskih kandidata Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, priopćeno je na službenim stranicama GSSuBiH.

Tečaj medicine gorskog spašavanja po ITLS standardima uz temeljni tečaj potrage i spašavanja obavezni su dio obuke za sve buduće gorske spašavatelje bez obzira na koju se specijalnost i kategoriju spašavanja u daljnjoj obuci opredijele.

GSSuBiH obučava spašavatelje kroz pet kategorija spašavanja (potraga i spašavanje, kopneno spašavanje, spašavanje na vodi, spašavanje pod vodom i speleospašavanje), te specijalnosti medicine gorskog spašavanja, zatim spašavanja sa žičare, helikopterskog spašavanja, digitalne kartografije i osmatranja iz zraka.

Domaćin prvog ovogodišnjeg tečaja medicine gorskog spašavanja je Hercegovačka gorska služba spašavanja Čapljina, navodi se u priopćenju.