Tomislav Bralić i klapa „Intrade“ zapalili mitsku Gabelu

U sklopu manifestacije „Jel Gabela gdje je prije bila“ održana je večer klapa, što se na kraju pretvorilo u do sada neviđen glazbeno-scenski događaj na povijesnim zidinama starog grada za kojeg i dalje vrijedi vjerovanje da je sjedište povijesne Troje.

Prvo su nastupile  muške klape „Stjepan“ Gabela i „Trebižat“ te ženska „Narenta“ Mostar i mješovita „Signum“ Čapljina. Potom su, kao vrhunac večeri, svoje pjevačko umijeće pokazali članovi popularne zadarske klape ''Intrade'', predvođene Tomislavom Bralićem.

Više od tisuću posjetitelja pjevalo je, plesalo pa i vrištalo na svaku skladbu ove klape, pa je to na kraju izgledalo kao jedan veliki pjevačko-plesački zbor. I muško i žensko, i staro i mlado, svi su bili oduševljeni nastupom Tomislava Bralića i njegovih kolega iz klape, a mnogi su se složili da se ovakav glazbeni događaj ne pamti u ovom dijelu čapljinske Općine. Posebno su bile aktivne djevojke, ali i starije dame, koje su na trenutke i vrištale uz  hitove klape ''Intrade'' kao što su „Croatio...Vilo moja...Da te mogu pismom zvati...“

'' Pivali smo na svim mjestima i u velikim dvoranama ali je ipak nešto posebno nastupati na ovom mjestu u Gabeli, koje ima tako važno mjesto u povijesti ne samo Hercegovine već i šire. Teško je opisati taj osjećaj kada sa vama među ovim zidinama pjeva preko tisuću ljudi. To je zaista veliki događaj i veseli nas da ljudi prihvaćaju naše skladbe koje su eto za mnoge postale pravi hitovi. “ - rekao nam je Tomislav Bralić koji je dugo nakon nastupa morao davati autorame i potpisivati CD-ove brojnim obožavatelji(ca)ma među zidinama starog grada u Gabeli.

Iako je Tomislav Bralić nekoliko puta zahvaljivao publici i pozdravljao ih oni su tražili još, pa se je ''Intrade'' ostajala na pozornici.

“ Gabela je mitsko mjesto i kada dokažete da je ovdje Troja onda ćemo vam opet doći pjevati.“ - poručio je za kraj Bralić sa pozornice u Gabeli svojim brojnim obožavateljima.

foto na : čaportal

Frano Matić | Večernji list