Promovirao himnu ‘Torcida Hercegovina’ i iznenada umro

... Željko se kao malo dijete uvijek veselio uspjesima svog Hajduka, ali i GOŠK-a iz Gabele koji mu je bio i druga ljubav.

A baš je proteklog vikenda u Gabeli priređena večer Hajduka na kojoj je javno i promovirana himna "Torcida Hercegovina".

Najveselija osoba u dvorani Hrvatskog seljačkog doma u Gabeli bio je upravo Željko Mandurić, koji je himnu pozdravio i pjevao na nogama i cijelo vrijeme s podignutim rukama u zraku. "Za ovaj se dan živi, ovo je za sve nas prava svetinja i za ovu himnu vrijedi i umrijeti...", rekao nam je Željko dok smo ga slikali s Hajdukovom zastavom u rukama. Cijelo je vrijeme pjevao, a onda je uzeo i harmoniku te dugo u noć svirao s kolegama. Veselio se kao da je znao da mu je to i posljednje druženje u životu s njegovim Gabeljanima i Torcidašima...

"Eto što je život i sudbina.Bio je to jako dobar i veseo čovjek koji je sve činio za svoju obitelj i prijatelje. Bio je veliki navijač Hajduka i baš je dao svoj maksimum kako bi se proteklog vikenda organizirala ta večer Hajduka i promovirali himnu "Torcida Hercegovina". Svi smo u šoku", rekao nam je jučer uoči Željkova pokopa u Gabeli njegov veliki prijatelj glazbenik i pjevač Darko Šutalo Rahan. Upravo je Rahan u subotu navečer pjevao himnu "Torcida Hercegovina", a Željko je sve to pratio na nogama i uz dosta veselja. "Ja Hercegovac, a Dalmaciju volim, za Hajduka ja se Bogu molim. Volit ću ga sve dok budem živ i kad umrem uvik bit ću bil...", dio je to himne "Torcida Hercegovina", koju je proteklog vikenda zadnji put u životu otpjevao Željko Mandurić. Umro je od jakog infarkta, a na groblju u Gabeli su ga na vječni počinak ispratili uplakana obitelj( supruga i dvoje male djece), rodbina i brojni prijatelji.

Izvor: Vecernji.ba