Pčelar iz Čapljine Ante Krešić sam sebi izliječio rak na plućima

Pčelar iz Čapljine Ante Krešić sam sebi izliječio rak na plućima
...i poduzetnik iz Čapljine Ante Krešić živi i danas, 13 godina nakon crnih prognoza hrvatskih liječnika, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Otpušten sa teškom dijagnozom - karcinom na plućima, nitko nije mogao povjerovati da će Krešić živjeti duže od nekoliko mjeseci. No, govori on danas kroz šalu, čudo se ipak dogodilo. Od zloćudnog oboljenja, tvrdi, izliječio se zahvaljujući medu i ljekovitom bilju. O tome svjedoči gomila medicinskih nalaza koje će Krešić rado pokazati na uvid bilo kome.

Zdrav, u punoj snazi, danas u mirnom hercegovačkom mjestu Struge kod Čapljine bavi se pčelarstvom a svoja iskustva Krešić rado dijeli sa oboljelim, koji mu dolaze iz svih krajeva svijeta.

- Dolaze ljudi koje je pogodila slična sudbina i ja im prepričavam kroz što sam sve prošao, i kako sam se izliječio. Moji recepti im pomažu i daju nadu, kaže Krešić za Patriu, dodajući da su pčele njemu spasile život, pa to želi kazati i drugima.

- Mislim da je to moja ljudska i svaka druga dužnost, kaže on.

Otpušten sa teškom dijagnozom iz bolničkog centra „Jordanovac" 2011. godine, ovaj hercegovački poduzetnik lijek je potražio u tradicionalnoj medicini. Kaže da je svakodnevno uzimao prirodni eliksir koji je pravio od borovih iglica i meda, ali i druge pčelinje proizvode i ljekovito bilje. Krešić tvrdi da nije trebalo proći dugo vremena pa da se njegovo zdravlje poboljša.

- Iz bolnice sam otpušten u četvrtom mjesecu, a već do ljeta ja sam bio drugi čovjek. Kada sam za tih nekoliko mjeseci otišao na kontrolu u Zagreb, liječnici nisu mogli vjerovati da sam živ, a kada su još vidjeli nalaze, ništa im nije bilo jasno, prisjeća se Krešić, piše Patria.

Dodaje da su mu liječnici ipak čestitali i rekli da nastavi i dalje sa svojim terapijama. Karcinom na plućima, tvrdi, zahvaljujući medu i ljekovitom bilju ubrzo je nestao bez traga, a nalazi njegove krvne slike bili su kao kod najzdravijeg čovjeka.

Pčele su danas Krešićeva velika ljubav. Pčelari sa oko 250 košnica, koje drži u ekološkim predjelima Hercegovine.