Oslobađajuća presuda za Dragana Krvavca

... Čapljina, zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti u toj školi.  
 
Sudsko vijeće je, naime, donijelo presudu kojoj se odbija optužba Županijskoga tužiteljstva Mostar protiv Dragana Krvavca kojom ga je bila teretila da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti i to na način da je sebi pribavio i prisvojio imovinsku korist iz blagajničke kase te škole u iznosu od oko 53 000 maraka, a potpisujući sam blagajnička izvješća i ne pokrivajući odgovarajućom dokumentacijom.

Krvavac je također oslobođen od optužbe da je u vremenskom razdoblju od 4. srpnja 2006. godine do 4. srpnja 2010. godine, opet kao odgovorna osoba prekoračio svoj službeni položaj i postupao suprotno, kako je bilo navedeno u optužnici, Zakonu, a bez raspisivanja natječaja i mimo pedagoških standarda i normativa, te da je svjesno i htijući srednjoj školi Čapljina pribaviti protu-pravnu imovinsku korist zaključio fiktivne ugovore s nekolicinom osoba; vlasnicima ili voditeljima restorana te kuharima i automehaničarima u općini Čapljini i susjednim općinama.

Predsjedavajući Sudskoga vijeća Slavko Pavlović je obrazlažući presudu, uz ostalo kazao, kako navedeni standardi i normativi koji se spominju u drugom dijelu optužnice nisu ni članom, a ni sadržajno određeni te da taj dio optužnice za koji se Krvavac optužuje nije ni kazneno djelo.

Krvavcu je, inače, započelo suđenje 17. studenog prošle godine.

Fena