FOTO  Obilježavanjen Dan Osnovne škole „Lipanjske zore“ Višići

...jučer je počela manifestacija  „Lipanjske zore hrvatske Hercegovine“ . To je 18.obljetnica blistave vojno-oslobodilačke akcije  u kojoj su hrvatske vojne snage 1992.godine oslobodile veći dio prostora na lijevoj obali rijeke Neretve u Općinama Čapljina, Stolac i Mostar. 

Vijence su ipred Spomen obilježja u Višićima položili učenici ove Osnovne škole a program se nastavio u školskoj dvorani gdje su učenici sa svojim učiteljima priredili bogat program u kojem je bilo zanimljivih igrokaza, recitacija i skladbi.

“ Mi smo škola u kojoj je različitost prednost a znanje  odgoj najvrijednija vrlina. Mi planiramo za budućnost jer su djeca naša budućnost. U ovim turbulentnim vremenima nije nam lako i neće  preživjeti ni hrabri ni snažni nego prilagodljivi i mudri. “ - istaknula je uz ostalo u svom govoru Nada Pažin, ravnateljica O.Š .“Lipanjske zore“ Višići koja broji 710 učenika raspoređenih u 42 odjela u osam škola.

Program koji su priredili učenici u izazivao je prave ovacije u publici u kojoj je bio i načelnik Općine Čapljina dr.Smiljan Vidić sa suradnicima te ravnatelji drugih škola i predstavnici općinske vlasti. Za učenika generacije proglašen je Mateo Stjepanović,učenik 8a razreda područne škole Domanovići.

Ravnateljica Nada Pažin primila je nagradu za 35 godina rada u ovoj školi a ona je ujedno i učenik prve generacije ove škole u Višićima. Nagradu za odlazak u zasluženu mirovinu nakon 40 godina rada primio je nastavnik povijesti i zemljopisa Slavo Limov. Uz sve to dodjeljene su i nagrade za najbolje literalne i likovne radove učenika O.Š „Lipanjske zore“ Višići i O.Š „Vladimira Pavlovića“ Čapljina. Najbolji literalni rad imala je Ivana Šimunović(Lipanjske zore) a likovni Matija Jovanović također iz ove škole.

Izložbu likovnih i literalnih radova svečano je otvorio čapljinski načelnik dr.Smiljan Vidić koji je uz čestitke učenicima,učiteljima i ravnateljici još poručio.“ Uskoro slijedi rekonstrukcija ove školske zgrade u Višićima a ide se i u gradnju nove školske zgrade Područne škole u Čeljevu. Uz sve to ići ćemo i u poboljšanje uvjeta za školovanje u područnoj školi u Svitavi.“

Na kraju je upriličeno razgledavanje izložbe te prigodni domjenak a na kraju školske priredbe pjevala je Magdalena Brkić,pobjednica glazbenog natjecanja „Čapljina traži zvijezdu.“

Frano Matić | V. L. | ČA::portal