Asfaltira se najzahtjevnija dionica ceste između Mostara i Nevesinja

Radovi asfaltiranje cesta Mostar Nevesinje
Radio Nevesinje

Rehabilitacija magistralne ceste Nevesinje – Mostar, uz lijepo jesenje vrijeme, dobro napreduje. Očekuje se da početkom narednog tjedna bude završena najzahtjevnija dionica od Nevesinja do prijevoja Grebak. Iz poduzeća 'HP Investing' uvjeravaju da će radovi na preostalom dijelu prometnice teći još brže, navodi radio Nevesinje. 

Bit će omogućeno i da se pristupna cesta izgrađena za potrebe vjetroelektrane 'Grebak' iskoristi kao alternativna prometnica. Elvir Čomor iz poduzeća 'HP Investing' kaže da radovi teku planiranom dinamikom. 

Naglašava da su investitor J.P. 'Putevi RS' i nadzor Institut za građevinarstvo Banja Luka tražili od izvođača radova da se presvlačenje asfalta izvodi čitavom širinom kolovoza što zahtijeva potpunu obustavu prometa. Prema njegovim riječima, takvo tehničko rješenje omogućava kvalitetnije izvođenje radova.

Načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović kaže da je očekivano interesovanje građana za ovaj projekat s obzirom da je prometnica Nevesinje – Mostar jedna od najfrekventnijih u istočnoj Hercegovini.

"Po prvi put se u 50 godina radi potpuno presvlačenje ove prometnice novim slojem asfalta i razumljivo je interesovanje gospodarstvenika, ljudi koji rade u Mostaru i svih građana", ističe Avdalović i dodaje da je ova cesta od najvećeg strateškog značaja za općinu Nevesinje.

Avdalović očekuje da se najveći dio radova na rehabilitaciji prometnice završi ove jeseni. U zoni izvođenja radova promet se obustavlja od 8 do 17 sati.