BILEĆA Uhićen dvojac iz zloglasnog crnogorskog Kavačkog klana

Sipa, uhićenje, kokain, Bileća, Sipa, kokain, Bileća
Avaz.ba

U Bileći je večeras provedena zajednička akcija pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) zajedno sa drugim policijskim agencijama usmjerena na suzbijanju krijumčarenja droge, a uhićene su dvije osobe.

Kako saznaje Klix od policijskih izvora radi o državljanima Crne Gore odnosno pripadnicima zloglasnog Kavačkog klana koji je naziv za organiziranu kriminalnu grupu iz Kavača, malog mjesta pokraj Kotora u Crnoj Gori.

Akcija je provedena u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, MUP-a ŽS, Granične policije BiH, a dvojac se tereti za organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona neovlašteni promet opojnim drogama.

"Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i gore navedene osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH. Osumnjičeni su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužiteljstvu BiH", rekao nam je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.