Marić kaže da je vikendica u Podveležju 'kućica za odmor od 50 kvadrata'

Salem Marić kuća
hercegovina.info

Predsjednik GV Mostara Salem Marić danas je u razgovoru za Fenu kazao da je vikendica u Podveležju zapravo njegova mala kućica za odmor, tj. obična kuća i nevelebno zdanje.

“Tačno je da sam na očevoj zemlji izgradio vikendicu u Podveležju, koja nije nikakvo veliko zdanje, već samo obična kuća za odmor nekih 50 m2. Ali uvijek ima onih koji vole izmišljati afere ili namjerno pretjerivati sa željom da se nekome nanese politička šteta”, kazao je Marić.

Naveo je i da članak o njegovoj imovini dolazi iz 'onih kuhinja koje bi i danas najviše voljele da Mostar grca u političkim problemima i bez vlasti'. Međutim nije naveo da je upravo on bio aktivan sudionik najvećeg povijesnog mostarskog grča i zastoja, zajedno s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, s kojim se morao i arhivirati, ako je želio gradu na Neretvi dobro, budući da će oporavak od njihova "rada" trajati desetljećima. 

Kazao je da je njegova imovinska kartica SIP-u dostavljena u prosincu prošle godine, što je nemoguće i provjeriti, budući da SIP još uvijek nije objavio imovinske kartice izabranih dužnosnika na lokalnim izborima.

“Sve što se nalazi u mom imovinskom kartonu odgovorno tvrdim da je točno, naglašava Marić i dodaje da za sve ono, što se utvrdi da posjeduje od imovine, a nije navedeno u imovinskoj kartici, spreman snositi posljedice, kako kaznene tako i političke”, zaključio je.

Marić u Mostaru ima kuću u Zaliku zbog koje se rušio dimnjak toplane, vikendicu u Podveležju, ali i izvrsne odnose s vlasnicima poduzeća HP Investing i Amitea, koji su dobivali višemilijunske poslove u Mostaru. Na koncu, i u javnom televizijskom nastupu kazao je da se istima ponosi.

Dodajmo još da Marić nikada nije odgovorio na naša pitanja ima li što sa gradnjom u Malom Polju, je li predao imovinsku karticu, te što posjeduje, može li navesti koje su to nekretnine u Mostaru, Podveležju i drugdje.