VP ČITLUK Prestanite s glupostima, vatrogasci su umorni i iscrpljeni

Vtrogasci požar
VP Čitluk

Vatrogasna postrojba Čitluk ovih dana ima pune ruke posla. Kako sami kažu svakodnevno imaju od tri do pet nepotrebnih gašenja požara.

Na svom Facebook profilu upozorili su sve žitelje Brotnja da se uozbilje.

"Već par dana se mislimo da li da pišemo ili ne. Ali moramo, nema druge! Daj se naši dragi Brotnjaci malo uozbiljite i prestanite s glupostima. S ovom novonastalom situacijom i pandemijom smo već dovoljno ugroženi i ne treba nam svaki dan 3-4-5 NEPOTREBNIH intervencija gašenja požara. Molimo vas, nemojte nepotrebno paliti, znamo svi da je proljeće i da se čisti ali budite svjesni da nas sve skupa previše iscrpljujete", napisali su."

Ivan Ostojić pomoćnik načelnika općine za CZ kaže nam kako će svi oni koji budu izazvali požare da će biti sankcionirani.

"Po zakonu o vatrogastvu građani mogu biti kažnjeni od policije od 500 do 1000 maraka.  Molim sve da u ovoj situaciji ne pale. Pored počasti koja vlada, i obaveza vatrogasca s problemom koronavirusa, primorani smo suočavati se s nepotrebnim požarima. Vatrogasci su previše izmoreni i iscrpljeni i pazite da stvari ne izmaknu kontroli. Ukoliko baš netko treba nešto zapalit, po zakonu bi trebao zovnuti vatrogasce, ali mislim da to nema sad potrebe u ovoj situaciji", kazao je Ostojić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.