U Širokom Brijegu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

Široki Brijeg koronavirus
Ilustracija hercegovina.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su za hercegovina.info iz Stožera Civilne zaštite te županije.

Kako nam je kazano prvozaražena osoba koronavirusom u Širokom Brijegu je starija žena koja je smještena u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar.

Starica je zaražena u kontaktu sa svojim unukom, ali još nije poznato je li isti boravio u inozemstvu ili je bio u kontaktu s nekim od zaraženih osoba.

Kako je starica bila u kontaktu s medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Široki Brijeg nekoliko liječnika i medicinskih sestara je moralo otići u samoizolaciju. U samoizolaciju će biti stavljeni i kontakti unuka, a o svemu će javnost biti obaviještena na današnjoj konferenciji za medije.

Ovo je ukupno 137. potvrđeni slučaj koronavirusa u BIH. Po gradovima to izgleda ovako:

Banja Luka - 64, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Bijeljina - 3, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Modriča - 2, Kozarska Dubica - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Orašje - 1, Breza - 1, Visoko - 1, Široki Brijeg - 1, Srbac - 1, Doboj - 1, Prijedor - 1, Ribnik - 1.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.