Zbog ove velike greške koju činite za vrijeme dijete sva hrana vam izgleda primamljivo

Vidi originalni članak
Naime, dijeta je u potpunosti suprotna normalnom režimu prehrane kakav bi svatko od nas trebao imati, stoga često svoje tijelo dovodimo na rub gladi, a to nikako nije dobro, piše net.hr.

S obzirom da je većinu dijete nemoguće slijediti jer uglavnom uključuju minimalnu količinu namirnica i maksimalnu količinu umora, naš se metabolizam usporava smanjenjem unosa kalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozak dobiva čudne signale

I zbog toga vaš mozak, kad jedete puno manje nego biste trebali, dobiva signale da je vaše tijelo gladno, a to zatim ima negativne posljedice, jer u nekom trenutku obično dolazi do prejedanja. Odnosno, tada tijelo mozgu signalizira da mora učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi spriječio glad s kojom se suočavamo, a upravo nam zato sva hrana tijekom strogog režima dijete izgleda neopisivo primamljivo.

I to nam dosta otežava gubitak težine, jer takav način nije zdrav.

Stoga jednostavno izbacite prerađenu hranu, nezdravi šećer, sokove i nezdrave masnoće, bavite se fizičkim aktivnostima i budite pozitivniji i kilogrami će se topiti. I jednom za svagda zaboravite na stroge dijete, ako vam ih ne preporuči liječnik. /

Vezani članci