Trend – dijeta s dječjom hranom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U istom istraživanju, koje je objavio magazin Health, stručnjaci su proučavali prehrambene navike 400 žena i zaključili da većina njih ne preza ni pred čim u želji da dođe do željene linije. Negativni trend koji su pak izdvojili istraživači jest činjenica da se sve veći broj žena odlučuje na rigorozne dijete s dnevnim unosom od 900 ili manje kalorija ili pak na dijete koje na meniju imaju isključivo hranu za bebe. Formula je to prema kojoj se, primjerice, Nicole Richie u samo nekoliko tjedana nakon porođaja vratila na svoju idealnu težinu. Međutim, upozoravaju nutricionisti, takve dijete dugoročno mogu biti kobne za zdravlje.- Svaka prehrana koja nije izbalansirana ili koja isključuje određene skupine namirnica, a provodi se dulje vrijeme izaziva stres u organizmu, a posljedice su mnogobrojne. Primjerice, Helicobacter pylori, loša probava, a u ekstremnim slučajevima može voditi i do nekog od poremećaja u prehrani - napominje nutricionistica Lauren Gellar.

Ona ističe da je za gubitak kilograma s minimalnim rizikom od jo-jo efekta potrebno promijeniti prehrambene navike, smanjiti unos kalorija, ali ne na štetu raznolikosti prehrane, potaknuti fizičku aktivnost i izbjegavati alkohol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Većina ljudi voli se na kraju dana počastiti čašicom vina, piva, žestice, a nisu svjesni da time sabotiraju dijetu jer je alkohol jako bogat kalorijama - zaključuje Gellarova.

izvor: večernji list

Vezani članci