Mršavite pomalo, svaki dan, uz ovaj jednostavan recept: sve što vam treba su dva sastojka

Vidi originalni članak
Ipak, postoje neke namirnice koje nam u tom pogledu apsolutno mogu olakšati život.

Među njima se svakako ističe grejp. Trenutno je sezona grejpova pa se nemojte ustručavati kupovati ovo čarobno voće, a o njegovim ‘dobrim stranama' piše se već godinama. Prepun je vitamina C i A (s tim da je crveni grejp dvostruko bogatiji vitaminom A), ima kalcija, fosfora i kalija kao i folne kiseline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nekoliko je razloga zašto biste grejp trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu želite li smršavjeti. Pun je vlakana pa će vas dulje vrijeme držati sitima, a njegov miris navodno smanjuje apetit.
Jednostavan recept za svaki dan

Osim toga, nekoliko gutljaja soka od grejpa nakon obroka pomoći će vašem tijelu da lakše i brže sagori kalorije koje ste unijeli tijekom ručka ili večere.

Sve što vam treba je jedan svježi grejp i jedna velika žlica meda. S tim da kod pripreme soka iskoristite i pulpu koju možete samljeti u blenderu zajedno sa sokom i medom. Konzumirajte ga nakon obroka, 20 minuta do pola sata, i nije potrebno raditi više od decilitra soka.

Ni slučajno nemojte bacati ni onaj bijeli dio ispod kore grejpa jer upravo taj dio snižava količinu kolesterola u krvi.

Uz pomoć likopena, koji se može naći u plodovima rajčice, crvene mrkve, crvene paprike, lubenice, papaje i sličnom voću i povrću, grejp pomaže tijelu u borbi s toksinima. Zbog toga se preporučuje i u slučaju da vodite bitke s prehladama ili infekcijama, ili jednostavno imate slabiji imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

jutarnji list

Vezani članci