Evo kako se riješiti gripe s 4 sastojka koje nam daruje priroda!

Vidi originalni članak

Onase najčešće liječi antibioticima iako su nezdravi i mogu ostaviti velike posljedice po već ionako izmučeni organizam. Donosimo vam 4 sastojka koja krije Božja priroda a pomoću kojih se gripe možete riješiti brzo i jednostavno.
Prvi sastojak zasigurno imate u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o češnjaku najjačem prirodnom antibiotiku koji uništava sve nezdrave bakterije ali one dobre, za razliku od kemijskih antibiotika ne dira. Isim što u trenu podiže oslabljeni imunitet on usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe. Stručnjaci preporučuju konzumiranje od 2 do 5 g. svježeg češnjaka dnevno.

Iduća biljka je Ehinacea. Biljka koja također poduže imunitet a djeluje i kao antivirusno sredstvo te kao veliki borac protiv bakterija a djeluje na način da tijelo puni antioksidansima koji vode svoju borbu s infekcijama. Ehinacea se posebno preporuča tijekom zime kao posebna preventivna mjera protiv gripe dok su istraživanja pokazala da ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji s C vitaminom mogućnost prehlade se smanjuje za čak 85 posto.

Možda će te se iznenditi ali začin koji gotovo svakodnevno koristite u svome domu može vam pomoći kada nastupi gripa. Riječ je o origanu, biljki intenzivna i opora mirisa a koja djeluje kao prirodni antibiotik. Esencijalno ulje origana pomaže kao sredstvo za iskašljavanje i širenje bronha a koristi se i kod upale sinusa, grlobolje, prehlade i gripe. Ulje dobiveno iz lišća origana sadrži ljekoviti sastojak karvakrol, koji posjeduje nevjerojatna antibakterijska svojstva. Ulje origana ima jako djelovanje na uobičajene patogene bakterije, kao što su Stafilokok, E-coli i listerija.

I posljednji jednako vrijedan je i korijen pod nazivom Ginseg a kojeg još nazivaju i korijenom života jer pomaže da se svi minerali i vitamini u prganiozmu iskoriste na pravilan način. Korijen ginsenga sadržava ginsenozide, odnosno tvari koje podižu opće stanje organizma, pomaže kod upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, umora, nesanice, djeluje na slabokrvnost, jača imunitet i ublažava stres. Ginseng djeluje na povećanje aktivnosti bijelih krvnih stanica, koje se bore protiv bakterijske i virusne infekcije te tako predstavlja obavezan lijek u borbi protiv gripe i ostalih 'zimskih' bolesti.

dnevno.hr

Vezani članci