BEAUTY SAVEZNIK: Kako jogurt utiče na našu kožu

Vidi originalni članak
Jogurt je veoma zdrav, posebno za stanje naše kože. Naravno, ne govorimo o slatkim i vještačkim jogurtima u kojima ostaje samo ime prirodnog proizvoda, već pravim jogurtima. Najbliži (od kupljenog) je grčki jogurt.

Da vidimo zašto je jogurt toliko koristan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poboljšava ten

Jogurt daje blistav i ravnomjeran ton koži, ako se nanosi na nju, ali i ako se redovito konzumira. Njegova pravilna uporaba može smanjiti pojavu starosnih pjega, mladeža i pjegica.

Zateže pore

Za djevojke sa proširenim porama jogurt je idealno rješenje. Stavite čajnu kašičicu običnog jogurta 15 minuta na kožu lica i to će vam pomoći da je zategnete, dok će vam se pore suziti i vizuelno će lice biti svježije. Držite ga neko vrijeme i operite hladnom vodom. Primijetićete efekt nakon prvog nanošenja.

Protiv akni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda ste iznenađeni, ali jogurt može zaista pomoći u borbi protiv akni i osipa na licu. Činjenica je da jogurt često predstavlja ključni sastojak za lijekove i maske za lice.

Manje bora

Jogurt ima snažne osobine protiv starenja i sposobnost borbe protiv slobodnih radikala u koži. Ako uz vaš doručak dodate jogurt, možete poboljšati metabolizam i učiniti kožu mnogo mlađom i zdravijom.

Protiv tamnih krugova

Ako ne spavate noću i jedete prirodni jogurt, onda će modri i tamni krugovi ispod očiju postati mnogo manje vidljiviji. Sve je u protiuupalnim svojstvima jogurta i sadržaju mliječne kiseline. Naime, pomaže u spriječavanju edema kože.

Vezani članci