Zimnica pečat vašeg sopstvenog kulinarskog umijeća

Vidi originalni članak
Tijekom zimskih mjeseci oskudijevamo svježim namirnicama, stoga je zimnica prava blagodat! Pravilo oko kojeg će se složiti svaka domaćica jest da je za dobru zimnicu važna kvaliteta voća i povrća, dobra ambalaža i suho mjesto na kojem se ona čuva.

Za početak, sve staklenke i boce, kao i gumeni prsteni trebali bi se pregledati kako ne bi bili oštećeni, a da bi se hrana kvalitetno pohranila i važni sastojci poput C vitamina očuvali. Već u početnoj fazi za pranje i držanje voća ili povrća treba upotrebljavati porculansko ili plastično posuđe, a za rezanje noževe od nehrđajućeg čelika. Također, ne treba zaboraviti ni na čiste kuhinjske krpe i pribor koji se koristi za spravljanje zimnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povrće i voće koje se želi kiseliti mora biti zdravo, neoštećeno, čisto i ne prezrelo. Jako zrelo voće upotrebljava se za spremanje soka, a čvršće za pripremanje kompota. Što se recepata tiče, najbolje je savjet potražiti od naših baka ili zaviriti u neku staru kuharicu i ukusna zimnica koja nosi pečat osobnog umijeća neće izostati.

 

Vezani članci