Najmlađa kandidatkinja Anka Cvitanović pobjednica kulinarskog showa

Vidi originalni članak
Nakon 11 tjedana borbe s ostalih 13 konkurenata ona je postala prva pobjednica RTL-ova kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj!". Osvojila je 100.000 kuna, koje će uložiti u uređenje obiteljske kuće. Anka će dio dati i stradalima u nedavnim poplavama. Mlada kuharica iz Prološca kraj Imotskog, u superfinalu bila je bolja od Nenada Oraka (52). Originalan desert od koprive koji je oduševio žiri, posebno Željku Klemenčić, osigurao joj je završni dvoboj.

- Anka je bila dosljedna i nije odstupala od svojih ideja. To joj je i donijelo pobjedu. U superfinalu napravila je bolja jela od Nenada. On je dugo lutao i nije znao izabrati namirnice jer nije znao što će kuhati - rekao je član žirija, kuhar Tomislav Špiček. Počasni gost žirija, Marin Medak, kaže kako je Anka uspjela jer od prve minute dvoboja nije dizala glavu od stola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nenad sat vremena nije znao što bi radio. Anka je dala svu ljubav u stvaranju ta tri slijeda te je zasluženo pobijedila - rekao je Medak. Domaći gastroguru Željka Klemenčić smatra da je Anka pobijedila zbog svoje smirenosti. Pobjednica je svoje prvo jelo skuhala s četiri godine. Djed ju je čuvao dok je mama radila.

- On je zaspao, a ja sam ogulila krumpir i mrkvu te sam uspjela napraviti jestivi pire - prisjetila se Anka Cvitanović.

24sata.hr

Vezani članci