Hercegovački vicevi: Hercegovac u robnoj kući

Vidi originalni članak

Šefe danas sam pazario  200.000 eura, odgovori mu Hercegovac.
Poslovođa samo što se ne pnade u  nesvjest. Ni najiskusniji trgovci nisu u jednom danu uspjeli prodati robe za više od 20.000 eura, a Hercegovac prvi dan prodao deset puta više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upita on Hercegovca kako mu je to pošlo za rukom da napravi toliki pazar.
Čuj kako, pa lipo moj šefe - odgovori mu Hercegovac.

- Prvo sam čoviku proda jednu udicu i onda ga nagovorio da kupi barem još jednu za rezervu. Zatim sam mu prodao i nekoliko komada olova. Onda sam ga podsjetio da mu treba i najlon, ali ne bilo kakav, već kvalitetan najlon koji može izdržat veliku ribu. Onda sam mu reka da pravu ribu, bez obzira na kvalitet pribora, neće moći loviti iz ruke i neka uzme novi štap za ribolov.  Kad je uzeo i štap, predložio sam mu da razmisli o kupovini motornog čamca. Pošto sam mu proda novi motorni čamac, objasnio sam mu da njegov stari auto jednostavno ne može vući takav moderan čamac i na moj nagovor odlučio se za kupovinu novog  džipa. Kada se sve to zbroji  zaradio sam tih 200.000 eura.

Ja još ne mogu shvatiti kako ti je to uspjelo - reče poslovođa - pa čovjek je došao samo da kupi jednu udicu?
Ma jok šefe, reče mu Hercegovac . On je doša je kupit tampone za ženu, pa sam ga pita zašto ne ide na pecanje, kad ionako ne može radit ništa sa ženom ovaj vikend!

Vezani članci