Rus umro u sauni na 110 stupnjeva Celzijusa

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Jedan od finalista bizarnog natjecanja u sjedenju u sauni Rus Vladimir Ladiženski umro je nakon što je zajedno s finalistom Fincem Timom Kaukonenom prevezen u bolnicu, piše nacional.hr.

Prošlogodišnji pobjednik Kaukonen te Ladiženski, slovili su za favorite uoči subotnjeg finala u kojemu se od natjecatelja traži da izdrže 'prženje' na 110 stupnjeva Celzijusa što dulje mog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje je prekinuto jer se dvojica finalista doživjela kolaps nakon što su u kabini sjedili šest minuta. Oba su finalista zadobila opekline što potvrđuju i fotografije.

Organizator natjecanja u finskom gradu Heniola je priopćio da ga je vijest o smrti finalista strašno pogodila, ali i da nije bilo nikakvih odstupanja od pravila natjecanja te da je bilo dovoljno medicinskog osoblja. Svi natjecatelji morali su proći liječnički pregled. Policija je pokrenula istragu o ovom tragičnom događaju.

Svjetsko prvenstvo sjedenja u sauni održava se u Finskoj od 1999. godine, a ove je godine privuklo 135 natjecatelja iz 15 zemalja.

Vezani članci