Namirnice koje ne idu u zamrzivač

Vidi originalni članak
Ali postoje pravila kad je riječ o zamrzavanju hrane. Neke namirnice nikada se ne bi trebale naći u zamrzivaču.. Evo koje...

Jogurt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vas je ponijela euforija oko sniženja i naletjeli ste na ekstra jeftine jogurte koje biste kupili u većoj količini i zamrznuli za kasniju uporabu - nemojte.

Struktura jogurta će se promijeniti, sastojci će se odvojiti i neće biti kao izvorni proizvod ma koliko miješali i pokušali ih iznova sjediniti. Ovo jednostavno nije namirnica koju biste trebali zamrzavati. Kupite onoliko koliko možete pojesti do isteka roka valjanosti.

Majoneza

Isti razlog kao i s jogurtima - majoneza nije namirnica za zamrzavanje. I njezina će se struktura izmijeniti. Ako ste ipak željni provjeriti, uvjerit ćete se da ćete nakon odmrzavanja dobiti samo bućkuriš s masnim grudama koji nećete željeti jesti.

Krastavci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krastavci sadrže dosta vode. Iako vam se može učiniti da je dobra ideja zamrznuti ih dok im je sezona i na taj način sačuvati ih za zimske mjesece, moramo vas upozoriti da to i nije dobra ideja.

Voda u krastavcima zamrzavanjem će se kristalizirati, a nakon odmrzavanja krastavci će biti gnjecavi. Krastavci su idealni za pripremu kisele zimnice, bilo sami ili u šarenoj salati.

Kečap

Svježe pripremljen umak ili sok od rajčice možete zamrznuti, no kečap ima zaista dug rok trajanja. Oko dvije godine, ovisno o proizvođaču. Nema potrebe da eksperimentirate sa zamrzivanjem kečapa, on će dosta dugo trajati i bez toga.

Lubenica? I da, i ne!

Neko svježe voće, poput lubenice, isto nije pogodno zamrzavati iz istog razloga kao što je slučaj s krastavcima. No, ako imate plan lubenicu koristiti u blenderu za pripremu smoothieja, onda vam promjena strukture ovog voća ne bi trebala smetati.

Vezani članci