FOTO  Počeo 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

Vidi originalni članak

..., za svoje posjetioce otvorila je vrata Doma oružanih snaga u Sarajevu. Prva večer ovog događaja protekla je u potrazi za mjestom, obzirom da je sala bila zaista premala da primi sve one koji su sa nestrpljenjem iščekivali jedini tjedan mode u BiIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnija bh. modna kreatorica Emina Husedžinović svojom novom kolekcijom "All you need is love" otvorila je zvanično 33. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO dokazavši još jednom da je - neprevaziđena. Prikazala je zaokruženu priču boja, toplih materijala i krojeva koji su bilo u uskom bilio u širokom izdanju isticali samo najbolje strane ženskog tijela i pratili besprijekornu modnu priču. Hlače, palerine, šeširi i kaputi, pokazali su nam Eminu viziju jeseni kroz spektar cvjetnih nijansi, crvene, ljubičaste, plave, crne i bijele boje. Ovacije publike i gromoglasan aplauz samo su još jednom potvrili da je rječ o kreatorici koja iz sezone u sezonu ditktira i utiče na stvaranje trendova.

Modna kuća "CARMEN LINE" , na čelu sa Plamenkom Stojić predstavila je kolekciju izrađenu od visokokvalitetnih materijala. Elegancija je stil koji preferira CARMEN LINE za sezonu 2014./ 2015. Moderna žena svjesna svojih kvaliteta vizija je ovog brenda i za nadolazeću sezonu.

Za predstojeće hladne dane kreatorica Blanke Zgonjanin je ponudila kolekciju kroz koju smo proživjeli čari jesene i zime. Oduševila je
kombinacijom laganih i teških tkanina, jednostavnih i kompleksnih krojeva zbog čega je dobila epitet iznenađenja večeri.

Pozitivne ovacije i gromoglasni aplauzi nagrađivani poslie skoro svakog izlaska mankenki u kreacijama Marine Kosorić potvrdili su da je ova kreatorica od koje se mnogo očekivalo - opravdala očekivanja zvanica. Kolekcijom kojom je dominirala bijela boja, izvrsnom kompozicijom i tematikom pokazala je da su njena uža ali i šira specijalnost raskošne toalete . Marinu Kosorić ubrajaju među najboljim dizajnerim BiH koji su uspjeli svojim radom da se dokažu. Kolekcija kroz koju su se prožimali simboli pahuljica, aludirajući na hladne zimske dane ali i hladnokrvnost uspješne žene priča je kojom je Marina završila prvu večer 33. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO.
Poslije modnih revija zvanice su nastavile uživati u opuštenijem druženju na koktelu upriličenom u holu Doma oružanih snaga koji je uz sjajnu glazbu, i vrsnog D.J. potrajao do kasno u noć...

 

Vezani članci