Zašto odabrati Android umjesto iOS smartfona

Vidi originalni članak
Svaka od ove dvije "zaraćene" strane ima svoje razloge za pobjedu. Ako tome pridodamo "hejtere" koji imaju negativan stav u svemu i svačemu, tada pred sobom imamo pravi rat operativnih sistema. Neki kažu kako je iOS sigurniji, a Android fleksibilniji. Appleov iOS ima iPhone i iPade, a Android sve ostalo.

O tome možemo unedogled. Ipak, u nastavku donosimo nešto malo konkretnije - naših TOP 5 razloga zašto mislimo kako bi ipak trebali odabrati Android ispred iOS uređaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolja ponuda

Za razliku od iOS uređaja, gdje možete odabrati samo Appleove mobilne uređaje, iPhone i iPad, na Android platformi imate prebogat izbor proizvođača i modela. Nećemo ih poimenice nabrajati kako ne bi neke favorizirali, ali dovoljno je reći kako postoji oko 1.800 proizvođača Android smartfona, a koliko je modela, to se računa u desetinama tisuća. I tu ćemo se zaustaviti, piše avaz.ba.

Šarolika ponuda cijena

Različitih cijena, dimenzija, boja, procesora, memorije i drugih sitnica, to su obilježja bezbrojnih Android smartfona. Izbor je zaista prebogat, tako da možete nabaviti smartfon za nekoliko desetina do nekoliko stotina (pa i tisuće!) dolara. Izbor je na vama.

Mogućnost prilagođavanja korisnicima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovim će se složiti i vlasnici iOS-a. Dok je Appleov operativni sistem prilično krut kod personalizacije, Android je toliko fleksibilan da svaki uređaj može biti poseban, drugačiji. Nivo prilagođavanja korisničkim potrebama i navikama je doslovno neograničen.

Multi tasking (višezadaćnost)

OK, i Apple iPhone podržava multi-tasking. No, ako to uporedite s onim što može Android, priča je ponovo puno elegantnija. Neki proizvođači su čak za svoje uređaje napravili vlastita sučelja u kojima možete na ekranu pokrenuti više prozora i koristiti iz istovremeno, kao na Windowsima.

Google podrška

Google je kralj interneta, i to je tako. Podržavati tolike tisuće i tisuće različitih uređaja istim OS-om, to je pravo čudo. Istina, nešto slično je i kod računara s Windowsima.

Google uz nove nadogradnje korisnicima daje i pregršt svojih aplikacija kao što su Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps... ima toga. Istina, i Apple daje pregršt aplikacija svojim korisnicima, ali Google je tu ipak jači, a ako tome dodamo i Google Play shop, podrška aplikacijama je veća.

Vezani članci