Zašto odabrati Android umjesto iOS smartfona

android
Svaka od ove dvije "zaraćene" strane ima svoje razloge za pobjedu. Ako tome pridodamo "hejtere" koji imaju negativan stav u svemu i svačemu, tada pred sobom imamo pravi rat operativnih sistema. Neki kažu kako je iOS sigurniji, a Android fleksibilniji. Appleov iOS ima iPhone i iPade, a Android sve ostalo.

O tome možemo unedogled. Ipak, u nastavku donosimo nešto malo konkretnije - naših TOP 5 razloga zašto mislimo kako bi ipak trebali odabrati Android ispred iOS uređaja.

Bolja ponuda

Za razliku od iOS uređaja, gdje možete odabrati samo Appleove mobilne uređaje, iPhone i iPad, na Android platformi imate prebogat izbor proizvođača i modela. Nećemo ih poimenice nabrajati kako ne bi neke favorizirali, ali dovoljno je reći kako postoji oko 1.800 proizvođača Android smartfona, a koliko je modela, to se računa u desetinama tisuća. I tu ćemo se zaustaviti, piše avaz.ba.

Šarolika ponuda cijena

Različitih cijena, dimenzija, boja, procesora, memorije i drugih sitnica, to su obilježja bezbrojnih Android smartfona. Izbor je zaista prebogat, tako da možete nabaviti smartfon za nekoliko desetina do nekoliko stotina (pa i tisuće!) dolara. Izbor je na vama.

Mogućnost prilagođavanja korisnicima

S ovim će se složiti i vlasnici iOS-a. Dok je Appleov operativni sistem prilično krut kod personalizacije, Android je toliko fleksibilan da svaki uređaj može biti poseban, drugačiji. Nivo prilagođavanja korisničkim potrebama i navikama je doslovno neograničen.

Multi tasking (višezadaćnost)

OK, i Apple iPhone podržava multi-tasking. No, ako to uporedite s onim što može Android, priča je ponovo puno elegantnija. Neki proizvođači su čak za svoje uređaje napravili vlastita sučelja u kojima možete na ekranu pokrenuti više prozora i koristiti iz istovremeno, kao na Windowsima.

Google podrška

Google je kralj interneta, i to je tako. Podržavati tolike tisuće i tisuće različitih uređaja istim OS-om, to je pravo čudo. Istina, nešto slično je i kod računara s Windowsima.

Google uz nove nadogradnje korisnicima daje i pregršt svojih aplikacija kao što su Google Docs, Gmail, Google Drive, Google Maps... ima toga. Istina, i Apple daje pregršt aplikacija svojim korisnicima, ali Google je tu ipak jači, a ako tome dodamo i Google Play shop, podrška aplikacijama je veća.