Ovo je 11 najpopularnijih aplikacija za Android u prošloj godini

Vidi originalni članak
... istraživali smo forume, razgovarali sa korisnicima Androida i sastavili listu najpopularnijih aplikacija u prethodnoj godini, piše Dnevni avaz.

Predstavićemo vam neke od njih, ali imajte u vidu to da se ova platforma širi takvom brzinom da će do trenutka dok pročitate tekst do kraja možda izaći nova aplikacija koja će sve navedene baciti u sjenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Facebook Messenger

Jedna od važnijih prednosti Messingera, neslužbeno kralja svih chat aplikacija, jeste njegova sveprisutnost. Velika je vjerojatnoća da ćete prijatelje prije pronaći na Messingeru nego na WhatsApp-u.

Korišćenje ove aplikacije dobar je način da se povežete sa svojim prijateljima na Facebooku i da u svakom trenutku brzo i efikasno pošaljete poruku kome god želite. Dobra strana aplikacije je i to što nije zahtjevna, nema propusta (bugova), a i kada neki nastane, zahvaljujući ogromnoj bazi korisnika koji su uglavnom ažurni u prijavljivanju kvarova, veoma brzo bude otklonjen.

2. Hangouts

Ukoliko ne koristite Messinger, a imate Android, onda su sve šanse da umjesto njega koristite Hangouts, odnosno bivši Google Talk. Pomoću ovog Guglovog servisa, uz pomoć svoje e mail adrese možete se povezati sa svima onima s kojima ste u kontaktu i preko G-maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od mnogih drugih aplikacija za razmjenu poruka, ova vam omogućava i besplatni video-chat. Šlag na tortu jeste njegova poslovna primjena. Ukoliko ste korisnik platforme Googlel+ , preko Hangoutsa možete imati video-konferenciju sa čak 12 sudionika.

3. Plume for Twitter

Mnogi će reći: "Zašto jednostavno ne koristite aplikaciju za Twitter?" Razlozi postoje. Ova aplikacija vam pruža daleko više mogućnosti, uključujući i optimizaciju za blokiranje određenih riječi sa vaše vremenske linije, kao i podešavanje boje LED indikatora na vašem telefonu kada vam stigne obavještenje sa ove društvene mreže. Sa ovom aplikacijom, imati ćete bolju kontrolu nad svojim nalozima.

4. TextSecure

Ukoliko se plašite špijunaže i brinete za sigurnost svojih podataka, ovo je prava aplikacija za vas. Ako je instalirate, sve poruke koje šaljete korisnicima istog ovog programa biće šifrovane i treća strana neće moći da im pristupi niti da ih razumije.

5. Netflix

Zar ne bi bilo sjajno da već sada možete da gledate aktualne filmove i serije na svom telefonu? Sa ovom aplikacijom to je apsolutno izvodljivo. Odmah nakon svjetske premijere, svoju omiljenu seriju možete pogledati i putem ovog programa instaliranog na bilo kom aparatu s platformom Android.

6. Spotify

Ukoliko volite glazbu, nemojte da razmišljate dva puta o tome treba li da instalirate ovu aplikaciju. Ona vam pruža različite kategorije, u zavisnosti od vašeg raspoloženja ili glazbenog ukusa, nudeći vam najnovije svjetske hitove, kao i vaše omiljene evergrin pjesme. Slušalice u uši, uključite Spotifaj i isključite brige.

7. Adobe Photoshop Expess

Svi volimo selfije i rado ih pravimo, međutim nismo baš uvijek zadovoljni time kako smo na fotografiji ispali. Zato postoji ova moćna aplikacija za obradu naših slika. Uklonite bubuljice, povećajte oči, "smekšajte" crte lica. Sve to možete uraditi lako koristeći alate koje vam Photoshop za Android nudi.

8. Calorie Counter - My fitness Pal

Iako je za većinu ljeto vrijeme dijeta, ne bi falilo da više računa povedemo o svojoj ishrani i zdravlju i čitave godine. Uz pomoć ove aplikacije to će nam biti mnogo olakšano. Ne samo da ima čitavu arhivu namirnica sa brojem kalorija koje sadrže, već i broji koliko smo ih potrošili za vrijeme vježbanja.

9. CookPad Recipes

Nakon dijeta prelazimo na gurmanluk. Ukoliko ste gastronomi ili sladokusci, ova aplikacija će vam olakšati život dajući vam prijedloge što danas da skuhate i uputstva - kako da to učinite. Također, u njoj možete formirati listu za kupovinu, kako ne biste zaboravili da nabavite neku namirnicu u trgovini.

10. Duolingo

Ova odlična platforma za učenje jezika postala je hit u svijetu, pa korisnici ne mogu da prestanu da je hvale po forumima i društvenim mrežama. Sada je možete naći i na svakom svom aparatu s Androidom i nastaviti da prelazite lekcije iz jezika koje ste započeli.

11. Google Goggles

Vidite nešto što ne razumijete ili vam je nepoznato, bilo na ulici, u trgovini ili muzeju - fotografišite objekt uz pomoć ove aplikacije i Googl će na osnovu fotografije da dozna o čemu se radi i da vam pruži informaciju koja vam je potrebna.

Pokušali smo da vam pružimo skraćenu listu aplikacija koje vam mogu olakšati posao i život.

U zavisnosti od vaših afiniteta i digitalnih apetita, sigurni smo da među njima ima nekih koje biste rado instalirali na svoj gedžet.

Ukoliko onoga što je vama potrebno nema, predlažemo da prestanete da tražite, krenete na obuku za razvoj mobilnih aplikacija i postanete i sami stručnjak u ovoj oblasti. Mnogi IT preduzetnici su počeli upravo praveći aplikacije kako bi riješili probleme koji su njih same opsjedali.

Ako i sami imate neki problem, a aplikacija za njegovo rješavanje još ne postoji, budite sigurni da milijuni ljudi imaju isti problem. Svi oni čekaju na vašu mobilnu aplikaciju.

Vezani članci