Treći festivalski dan u znaku druženja, razgovora i predstava iz mašte

Vidi originalni članak

Svi ljubitelji kazališne umjetnosti imati će priliku da od 13:00 razgovaraju sa Dževadom Karahasanom o njegovom stvaralaštvu, ali i  iskustvu postavljanja njegovog dramskog teksta «Koncert ptica» na kazališnu scenu Kamernog teatra 55 u režiji Aleša Kurta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokom festivala bit će upriličeni razgovori sa autoricama Tanjom Šljivar («Grebanje ili kako se ubila moja baka», Doruntinom Basha («Prst»), te Adnanom Lugonićem i Asjom Krsmanović («Tramvaj»), čije su predstave također u Balkan (Con)Text selekciji.Španski trougao ATRESBANDES, rezultat osobnog i umjetničkog spoja umova u kojem sudjeluju Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo, predstavit će u ponedjeljak sarajevskoj publici bolno domišljatu i do suza smiješnu predstavu "Solfatara". Što se dešava kad vaš strah svrati na večeru, a vaše najdublje i najcrnije misli ne žele da se pritaje? Odgovor na ovo pitanje dobit ćete u 19 sati u Kamernom teatru 55.

Sarajevski ratni teatar će u 20 sati biti mjesto susreta realnosti i fantazmagorije uz predstavu "Tajna džema od malina", igrani prikaz istoimene knjige bivšeg bosanskohercegovačkog novinara i pisca Karima Zaimovića. Pacovi, katakombe, originali, falsifikati, Hitler, neonacisti, vampiri, nevidljivi čovjek, malinaši, antimalinaši, KGB, CIA, Nikola Tesla, Walt Disney... čudesna su smješa koja briše granice i postavlja Sarajevo za centar svijeta.

Dobrodošli na treći festivalski dan koji ćemo započeti press konferencijom sa članovima trupe Atresbandes na zvaničnom festivalskom mjestu susreta - Delikatesnoj radnji u 10 sati i 30 minuta!

Vezani članci