Treći festivalski dan u znaku druženja, razgovora i predstava iz mašte

Svi ljubitelji kazališne umjetnosti imati će priliku da od 13:00 razgovaraju sa Dževadom Karahasanom o njegovom stvaralaštvu, ali i  iskustvu postavljanja njegovog dramskog teksta «Koncert ptica» na kazališnu scenu Kamernog teatra 55 u režiji Aleša Kurta.

Tokom festivala bit će upriličeni razgovori sa autoricama Tanjom Šljivar («Grebanje ili kako se ubila moja baka», Doruntinom Basha («Prst»), te Adnanom Lugonićem i Asjom Krsmanović («Tramvaj»), čije su predstave također u Balkan (Con)Text selekciji.Španski trougao ATRESBANDES, rezultat osobnog i umjetničkog spoja umova u kojem sudjeluju Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez Hidalgo, predstavit će u ponedjeljak sarajevskoj publici bolno domišljatu i do suza smiješnu predstavu "Solfatara". Što se dešava kad vaš strah svrati na večeru, a vaše najdublje i najcrnije misli ne žele da se pritaje? Odgovor na ovo pitanje dobit ćete u 19 sati u Kamernom teatru 55.

Sarajevski ratni teatar će u 20 sati biti mjesto susreta realnosti i fantazmagorije uz predstavu "Tajna džema od malina", igrani prikaz istoimene knjige bivšeg bosanskohercegovačkog novinara i pisca Karima Zaimovića. Pacovi, katakombe, originali, falsifikati, Hitler, neonacisti, vampiri, nevidljivi čovjek, malinaši, antimalinaši, KGB, CIA, Nikola Tesla, Walt Disney... čudesna su smješa koja briše granice i postavlja Sarajevo za centar svijeta.

Dobrodošli na treći festivalski dan koji ćemo započeti press konferencijom sa članovima trupe Atresbandes na zvaničnom festivalskom mjestu susreta - Delikatesnoj radnji u 10 sati i 30 minuta!