Slaven Knezović: Dane filma pretvorit ćemo u festival glumca

Vidi originalni članak
Na ovoj prestižnoj filmskoj smotri bit će prikazano ukupno devet filmova različitih žanrova iz novije regionalne produkcije. Sve projekcije bit će prikazivane u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u terminima 19 i 21 sat. Dani filma održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Ovim povodom razgovarali smo s direktorom Dana filma Mostar, našim poznatim glumcem Slavenom Knezovićem.

 Sutra je svečano otvorenje 9. dana filma. Što publika može očekivati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Festival otvara komedija "Hiljadarka" Nenada Đurića. Očekujemo veliki broj uzvanika među kojima će dva biti posebna, a to su književnik i scenarist Josip Mlakić i glumac Milutin Mima Karadžić, kojima će biti uručeno priznanje "Stablo ljubavi", rad našeg akademskog kipara Ljupka Antunovića za poseban doprinos kinematografiji. Nakon svečanosti i projekcije filma, organizirat ćemo, u suradnji s Eronetom, 'after party'.

 Kakav ste nam filmski program pripremili?

- Ove godine smo izabrali devet recentnih filmova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Nakon "Hiljadarke", u petak, 30. listopada, na programu su filmovi 'Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš', i od 21 sat 'Ničije dijete' Vuka Ršumovića. U subotu su na programu 'Imena Višnje', drama redatelja Branka Schmidta, za čiji je scenarij upravo Mlakić osvojio Zlatnu arenu u Puli. Nakon toga slijedi film Darka Bajića 'Bit ćemo prvaci svijeta'. U nedjelju su na programu filmovi 'Svinjari' redatelja Ivana Livakovića i višestruko nagrađivani 'Takva su pravila' Ognjena Sviličića. Festival u ponedjeljak zatvaraju filmovi 'Zvizdan' Dalibora Matanića i film za djecu i odrasle 'Ljubav ili smrt' Daniela Kušana. Cijena ulaznice je 5 KM, a za umirovljenike, učenike i studente 3 KM.

Vecernji list

Vezani članci