Slaven Knezović: Dane filma pretvorit ćemo u festival glumca

HT MOSTAR, Dani filma Mostar, Slaven Knezović, maja lasić, Slaven Knezović, Dani filma Mostar, Slaven Knezović, kultura, BIH, Slaven Knezović, statisti, Mostar, Slaven Knezović, Dobar loš zao emisija, naša tv
Na ovoj prestižnoj filmskoj smotri bit će prikazano ukupno devet filmova različitih žanrova iz novije regionalne produkcije. Sve projekcije bit će prikazivane u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u terminima 19 i 21 sat. Dani filma održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Ovim povodom razgovarali smo s direktorom Dana filma Mostar, našim poznatim glumcem Slavenom Knezovićem.

 Sutra je svečano otvorenje 9. dana filma. Što publika može očekivati?

- Festival otvara komedija "Hiljadarka" Nenada Đurića. Očekujemo veliki broj uzvanika među kojima će dva biti posebna, a to su književnik i scenarist Josip Mlakić i glumac Milutin Mima Karadžić, kojima će biti uručeno priznanje "Stablo ljubavi", rad našeg akademskog kipara Ljupka Antunovića za poseban doprinos kinematografiji. Nakon svečanosti i projekcije filma, organizirat ćemo, u suradnji s Eronetom, 'after party'.

 Kakav ste nam filmski program pripremili?

- Ove godine smo izabrali devet recentnih filmova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Nakon "Hiljadarke", u petak, 30. listopada, na programu su filmovi 'Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš', i od 21 sat 'Ničije dijete' Vuka Ršumovića. U subotu su na programu 'Imena Višnje', drama redatelja Branka Schmidta, za čiji je scenarij upravo Mlakić osvojio Zlatnu arenu u Puli. Nakon toga slijedi film Darka Bajića 'Bit ćemo prvaci svijeta'. U nedjelju su na programu filmovi 'Svinjari' redatelja Ivana Livakovića i višestruko nagrađivani 'Takva su pravila' Ognjena Sviličića. Festival u ponedjeljak zatvaraju filmovi 'Zvizdan' Dalibora Matanića i film za djecu i odrasle 'Ljubav ili smrt' Daniela Kušana. Cijena ulaznice je 5 KM, a za umirovljenike, učenike i studente 3 KM.

Vecernji list