Putin traži ispriku Nizozemske

Vidi originalni članak
Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je u utorak ispriku Nizozemske nakon incidenta u kojem je, po Moskvi, ruski diplomat u Den Haagu uhićen silom u svojem domu i zadržan nekoliko sati u policiji.

"To je grubo kršenje Bečke konvencije. Čekamo objašnjenja i isprike te kažnjavanje krivaca", izjavio je Putin kojega citira agencija Ria Novosti, u sklopu summita Azija-Pacifik na Baliju. "Naša reakcija ovisit će od stava koji će zauzeti nizozemska strana", dodao je ruski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ranije kako je pozvalo nizozemskog veleposlanika u Moskvi da mu prenese poruku o "neprihvatljivom" karakteru incidenta do kojeg je došlo u nedjelju navečer u Den Haagu.

Po glasnogovorniku ruskog ministarstva Aleksandru Lukaševiču, nizozemski policajci upali su u nedjelju navečer u dom Dmitrija Borodina, prvog tajnika ruskog veleposlanstva u Nizozemskoj. Lukaševič je kazao da je diplomat pretučen, stavljene su mu lisice te je odveden u policijsku postaju odakle je pušten tek ujutro "bez objašnjenja i isprike".

Glasnogovornik je naglasio da su policajci prekršili diplomatski imunitet. Po njemu, nizozemska policija je iznijela "izmišljen izgovor da je maltretirao svoju djecu".

Izvor : Hina

Vezani članci