Proročanstvo Svetog Malahije: Nasljednik Benedikta XVI. je posljednji papa!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prema njemu, 112. papa, onaj koji upravo dolazi iza Benedikta XVI., bit će i posljednji.Proročanstvo papa, koje se pripisuje Svetom Malahiju, jest lista 112 kratkih šifriranih fraza na latinskom jeziku. Uloga tih kratkih napisa jest opisati svakog od rimsko-katoličkih papa (zajedno s nekolicinom antipapa), počevši s papom Celestinom II. (1143.-1144.), a završno s nasljednikom trenutnog pape Benedikta XVI., papom pod imenom Petar Rimljanin, čiji će pontifikat, prema proročanstvu, završiti uništenjem Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Usred golemog progona, na prijestolje Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu - napisao je Sveti Malahije.

Prema nekima, tijekom pontifikata Petra Rimljanina Vatikan će doživiti krah, a zajedno s padom Katoličke crkve uslijedit će i Sudnji dan, dan kad će Bog razdvojiti zle od pravednih.

Sveti Malahija (1094. - 1148.) bio je irski svetac i nadbiskup Armagha, kojem se pripisuje nekoliko čuda i vizija o identitetu posljednjih 112 papa. On je bio i prvi irski svetac kojeg je papa kanonizirao. Prema legendi, Milahij je predvidio točan dan vlastite smrti, ali i da će njegova zemlja ostati vjerna Vatikanu unatoč progonima i ugnjetavanju tijekom idućih sedam stoljeća.

U listi od 112 fraza Ivan Pavao I., opisan je kao 'De meditate Lunae', a tu su frazu objasnili činjenicom da je njegova mjesec dana duga vladavina započela kada je mjesec bio napola pun.

Ivan Pavao II. je označen kao "De labore Solis" - što se prevodi kao 'promjena Sunca', a papa Ivan Pavao II. rođen je, ali i pokopan na dan pomrčine Sunca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benedikt XVI., je "Gloria Olivae" (Slava masline) - odabrao je ime Benedikt po Svetom Benediktu iz Nursije, osnivaču beneduktinskog reda koji za simbol ima maslinovu grančicu.

Posljednja, 112 fraza odnosi se na Petra Rimljanina i glasi:

Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremẽdus iudicabit populum suum. Finis.

'Petar Rimljanin će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu. Kraj.'

Neki pretpostavljaju da će idući Papa biti kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson iz Gane. Hoće li baš on biti nasljednik Benekdikta XVI. i hoće li se proročanstvo obistiniti, ostaje nam da vidimo.

Izvor: Jutarnji.hr

Vezani članci