Sergej Trifunović papu nazvao 'govnom iz Rima'

Sergej Trifunović
Pixsell

Sergej Trifunović gostovao je u televizijskoj emisiji "Veče s Ivanom Ivanovićem", gdje se neukusno našalio na račun bivšeg pape Benedikta XVI.

- On mi kaže idem u Rim s kazalištem, a ja mu kažem, donesi mi neko go*no iz Rima, a on mi odgovori, našao sam ti najveće go*no iz Rima, i donese mi magnet pape Benedikta - ispričao je anegdotu Trifunović u emisiji, ali gledatelji su bili šokirani.

Da bi stvar bila još gora, Trifunović je i vođa PSG-a, Pokreta slobodnih građana, političke opcije koja se među ostalim zalaže i za mirnu koegzistenciju svih religija, poštovanje prava građana i ljudskih prava.

Trifunović je odgovorio kritičarima na Twitteru objavom koja nije uspjela smiriti strasti. Štoviše, uvrijedio je i pripadnike Pravoslavne crkve, ali tweet je uskoro izbrisao.

Sergej Trifunović

- Da ti skratim ovo bespotrebno i vrlo usmljeno prosersvanje: poenta nije u papa, poenta je u Benedikt. Za razliku od Franje koji je najveći živi duhovnik, natzi jugend Racinger je približan Irineju. I svakako nije gori od njega. Eto sad uvredih i pravoslavce. Prijatno - napisao je.

Podsjetimo, srbijanski glumac Sergej Trifunović u rujnu prošle godine se fotografirao na stadionu 'HŠK Zrinjski' uz poruku gradskom rivalu. 

"Ulaz na jedinu Veležovu tribinu. Moje djetinjstvo. Mostar u srcu, Velež do groba", napisao je glumac rođen u Mostaru u svojoj objavi na Instagram profilu.