ODALE IH TENISICE I TRENIRKA Dvojica muškaraca iz BiH uhvaćena u ilegalnom radu u Njemačkoj

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Carinici odjela financijske kontrole protiv rada na crno u Stuttgartu u ponedjeljak, 23. svibnja nisu morali izlaziti na teren kako bi okončali dva slučaja ilegalnog zapošljavanja stranaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službenici su provjerili radne odnose dvojice radnika koji su bili zauzeti demontažom starog protupožarnog sustava u zgradi carinarnice na istoku Stuttgarta.

Tijekom provjere pokazalo se da su dvojica muškaraca došli iz Bosne i Hercegovine i da imaju samo radne dozvole važeće u Sloveniji.

Muškarci od 32 i 26 godina morali su odmah prestati s radom i dobili su nalog za izlazak iz zemlje od službenika državne policije. Carina vodi istragu protiv slovenskih poslodavaca muškaraca koji su dobili posao podizvođača u zgradi koju je unajmila Glavna carinarnica.

“Trenutno se u poslovnoj zgradi odvija veliki broj fizičkih radova. Budući da su dvojica radnika privukla pažnju svojom radnom odjećom, koja se sastoji od trenirki i tenisica, to je bio očigledan znak za spontanu kontrolu “, objašnjava glasnogovornik glavnog carinskog ureda u Stuttgartu, Thomas Seemann, javlja Fenix-magazin.de.


Ilegalno zapošljavanje stranaca važno je pitanje za carinu u Stuttgartu, posebno u građevinskoj industriji. Službenici su u travnju otkrili samo na jednom građevinskom projektu u Stuttgart-Zuffenhausenu 20 ilegalno zaposlenih.

Vezani članci