NIJE BOLEST SVE ŠTO BOLI Nijemac se protiv covida cijepio čak 217 puta

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Dok su se neki redovno cijepili protiv covida, neki su išli i preko svih granica. Tako je 62-godišnji muškarac iz Njemačke, protivno liječničkom savjetu, cijepljen 217 puta protiv covida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovom slučaju piše Lancetov časopis posvećen zaraznim bolestima. Prema pisanju časopisa, muškarac je cjepivo kupio i administrirao privatno u roku od 29 mjeseci, prenosi BBC.

Čini se da muškarac nije pretrpio nikakve loše posljedice, kažu istraživači sa Sveučilišta Erlangen-Nürnberg.

'Saznali smo za njegov slučaj putem novinskih članaka. Tada smo ga kontaktirali i pozvali ga da se podvrgne različitim testovima u Erlangenu. Bio je vrlo zainteresiran za to', rekao je dr. Kilian Schober sa sveučilišnog odjela za mikrobiologiju. Muškarac je dao svježe uzorke krvi i sline. Istraživači su također testirali neke njegove zamrznute uzorke krvi koji su pohranjeni posljednjih godina.

Muškarac se čak dodatno cijepio tijekom studije na sveučilištu, pa su istraživači i sami mogli uzeti uzorke krvi i vidjeti kako točno imunološki sustav reagira na cijepljenje.

Dokaze da je već ranije muškarac cijepljen čak 130 puta prikupio je državni odvjetnik grada Magdeburga koji je otvorio istragu sumnjajući u prijevaru, ali nije podignuta kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Covid cjepiva ne mogu uzrokovati infekciju, ali mogu naučiti tijelo kako se boriti protiv bolesti.  Dr. Schober se zabrinuo da bi hiper-stimulacija imunološkog sustava stalnim dozama cjepiva mogla 'umoriti' određene stanice.

Ali istraživači nisu pronašli dokaze za to kod 62-godišnjaka. I nije bilo znakova da je ikada bio zaražen covidom.

Istraživači smatraju da ne bi trebalo poticati toliko višestruko cijepljenje. Rrezultati njihovih testova na 62-godišnjaku bili su nedostatni za donošenje dalekosežnih zaključaka, a kamoli preporuka za širu javnost.

'Trenutno istraživanje pokazuje da je cijepljenje s tri doze, zajedno s redovitim dodatnim cjepivima za ranjive skupine, i dalje najbolji pristup. Nema naznaka da je potrebno više cjepiva', poručuju.

Vezani članci