ALBANSKI PREMIJER Edi Rama osudio postupke policije Kosova

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da su postupci policije na sjeveru Kosova potpuno nepotrebni te je naglasio da su prijatelji Kosova i Albanije "duboko zabrinuti". Rama se zapitao pomažu li događaji na Kosovu procesu u kojem su svi prijatelji Kosova i Albanaca uključeni, u procesu normalizacije i međusobnog priznanja Kosova i Srbije, te je dodao da to svakako nije slučaj jer su "naši veliki prijatelji izrazili duboku zabrinutost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pridružujem im se u pozivu da se ne nastavi s takvim potezima jer to nije samo opasno, već je potpuno nepotreban korak u današnje vrijeme", izjavio je Rama na Twitteru, aludirajući na događaje na sjeveru Kosova kada su tri novoizabrana gradonačelnika općina s većinskim srpskim stanovništvom uz pomoć kosovske policije ušli u svoje urede.

 

Istaknuo je da je ova akcija bila nepotrebna.

"To je nepotreban put u trenutku kada je demokratski svijet uložio sve u dijalog, normalizaciju i međusobno priznanje Kosova i Srbije, i kada je to u središtu pažnje Sjedinjenih Američkih Država, Albanije i Europske unije", izjavio je Rama.

Vezani članci