GRAĐANI U PANICI Raste broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj

Dw.com
Vidi originalni članak

Četiri osobe u Njemačkoj zaražene su koronavirusom, svi iz iste tvrtke. Još 40 njihovih kolega je pod medicinskim nadzorom. Njihov poslodavac privremeno je zatvorio sjedište tvrtke, javlja DW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije prvog slučaja zaraze koronavirusom u Bavarskoj, potvrđena su još tri slučaja. Svih troje su povezani s prvim zabilježenim slučajem nove plućne bolesti u Njemačkoj, izjavio je glasnogovornik bavarskog Ministarstva zdravstva u Münchenu.

Tri novooboljela pacijenta također su zaposleni u tvrtci „Webasto” iz okruga Starnberg, gdje radi i prva zaražena osoba. „Troje novih pacijenata također je primljeno u minhensku kliniku Schwabing, gdje se nalaze u izolaciji i pod medicinskim nadzorom”, priopćilo je Ministarstvo. „Još nekoliko osoba koje su s njima bile u kontaktu trenutno je na promatranju.”

„Broj zaraženih može se još povećati”, izjavio je Martin Koch, šef Specijalnog odjela za infektologiju bavarskog Državnog zavoda za zdravlje i sigurnost hrane.

Zabrana putovanja

Automobilski dobavljač „Webasto” najavio je da će sjedište tvrtke u Gautingu, u Gornjoj Bavarskoj, do nedjelje biti zatvoreno. Zaposlenima je do tada zabranjeno putovati i po Njemačkoj i izvan nje. Istovremeno, zabrana za putovanja u Kinu važi dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih četvero zaraženih koronavirusom rade u sjedištu tvrtke koja ukupno zapošljava oko tisuću ljudi. Tvrtka je u bliskom kontaktu s vlastima i odluke donosi na osnovi preporuka instituta „Robert Koch”.

Muškarac koji je prvi obolio u Njemačkoj zarazio se 21. siječnja tijekom poslovnog treninga s kolegicom iz Kine. Ta žena je, kako se izvještava, 23. siječnja odletjela u Kinu, a 27. siječnja tvrtka je obaviještena da je ona oboljela.

Zbog straha od koronavirusa u Frankfurtu na Majni su zaštitne medicinske maske za disanje rasprodane u većini tamošnjih ljekarni, javlja Bild, kao i u Munchenu.

Vezani članci