Ratko Mladić je nemoćni starac koji jedva hoda

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Srpska Politika objavila je njegove najnovije fotografije.

Već oko šest sati ujutro specijalna policija upala je u kuću u Lazarevu kod Zrenjanina i zatekla Milorada Komadića. Pronađen je s dva pištolja, a agentima je odmah potvrdio "Da, ja sam Ratko Mladić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Mladićevih poručio je kako je obitelj sretna što je Ratko živ, te da se vesele susretu.

- Vidio sam pet policijskih automobila, čuo sam da je pretres bio na još dvije lokacije u selu, gdje žive sinovi Branislava Mladića. Nismo imali pojma da nekoga hapse, a kamoli koga. Sad vidimo na TV. Ratko Mladić nije živio u Lazarevu - ispričao je jedan od susjeda za Blic.

Već na prvi pogled jasno je da je Mladić želio zadržati dio identiteta, jer je njegov pseudonim zapravo igra slovima u odnosu na pravo ime.

Na beogradskom Trgu Republike okupilo se desetak mladića koji su prosvjedovali zbog uhićenja povicima "Ratko Mladić" i "Nož, žica, Srebrenica".
Tanjug prenosi kako je osim Mladića uhićen i njegov rođak, te da je jedan susjed bjeguncu pomogao da se obuče.

Nekoliko desetaka stanovnika Lazareva zabranilo je novinarima da se približe kući u Ulici Vuka Karadžića u kojoj je Mladić navodno uhićen, a put su čak prepriječili prikolicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladićevo izručenje Haagu očekuje se u idućih tjedan dana. Prvo ga je posjetio liječnik, jer je bjegunac navodno u prilično lošem zdravstvenom stanju. Navodno je ćelav i obrijan, te mu je jedna ruka oduzeta.

Psihofizičko stanje toliko mu je loše da je istražni sudac čak morao prekinuti saslušanje i odgoditi ga za petak nakon što ga ponovno pregledaju liječnici.

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić kazao je kako njegov klijent uopće nije mogao komunicirati s istražnim sucem tako da ovaj nije uspio uzeti ni njegove osobne podatke. Na saslušanju je, kažu, govorio nepovezano.

Mladić uhićen nakon anonimne dojave

Recimo i kako je hrvatsko Državno odvjetništvo potvrdilo kako bi "željelo" Mladića na zagrebačkom sudu. Protiv njega je u RH već donijeta jedna osuđujuća presuda, podignuta jedna optužnica i dva istražna zahtjeva.

Vezani članci