PRORAČUNSKI KORISNICI HNŽ Unatoč sutrašnjim pregovorima bit će održan štrajk upozorenja

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Iako ih je nova Vlada Hercegovačko-neretvanske županije sutra pozvala na pregovore koji će biti održani u 10 sati, Koordinacija sindikata korisnika proračuna Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ujutro će održati jednosatni štrajk upozorenja. Potvrdio je to večeras za Hercegovina.info predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do danas nije bilo nikakvih poziva od strane Vlade HNŽ. Tijekom jutarnjih sati, danas je ipak Vlada javila kako će pregovori biti obavljeni sutra u 10 sati. Jednosatni štrajk koji smo zakazali mi ćemo sutra i održati u 7:30 sati (u školama je to prvi sat prve smjene) pa ćemo onda na pregovorima s Vladom vidjeti što oni nude. Nakon toga ćemo upoznati naše članstvo s onim što je bilo na sastanku i vidjeti koji su naši daljnji koraci", kaže Milić.

Škola štrajk ploča

Članstvo svih sedam sindikata je jedinstveno po ovom pitanju. 

"Moram istaknuti kako smo anketirali članstvo koje se u stopostotnom postotku izjasnilo za ovaj jednosatni štrajk upozorenja", dodao je Milić.

On je ponovio i koji su zahtjevi proračunskih korisnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sindikati zahtijevaju povećanje osnovice plaće za 15 posto, zatim isplatu pravomoćnih presuda, dok je treća stavka nemogućnost napredovanja u struci i neraspisivanje natječaja na neodređeno. To se mora promijeniti", rekao je.

Što pak ako do promjena ne dođe?

"Ukoliko ne dođe do dogovora, mi ćemo najprije poslušati naše članstvo, a najvjerojatnije je da će daljnji korak biti prosvjedi", zaključio je Milić.

Podsjetimo, jednosatni štrajk sutra će održati sedam sindikata proračunskih korisnika u HNŽ-u koji broje preko 5000 djelatnika. 

Vezani članci